Solbakkens FCK tapte mot ligatittelrivalen

Et sent seiersmål sørget for tre poeng til Aalborg.

TAPTE: Ståle Solbakken etter en Mesterligakamp i fjor høst. Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix

Aalborg (NTB-Ritzau): Ståle Solbakkens FCK så ut til å ta ett poeng mot AaB søndag, men tapte 1-2 etter et sent mål. Tapet kan være kroken på døra i kampen om seriegullet.

Vi spilte en god kamp og var sterkere enn dem i perioder, men den siste pasningen satt ikke. AaB var skarpe, og det var en ekte toppkamp, sa Solbakken, som fant lyspunkter i laget sitt.

– Vi hadde mer overskudd enn på lenge, kjempet over hele banen og skapte en del sjanser i annen omgang. Intensiteten og løpsviljen som vi har savnet var der i dag, sa han.

Rasmus Thelander ga AaB ledelsen etter bare ti minutter, en ledelse som sto seg til det gjensto sju minutter. Da scoret Olof Mellberg på et hjørnespark, og Solbakkens menn så i det minste ut til å redde ett poeng i storkampen.

Men bare minuttet etter satte Jeppe Curth inn 2-1 for hjemmelaget, og dermed ser alt håp om seriegull ut til å være over for FC København.

Midtjylland leder serien etter å ha slått Randers 3-0 på bortebane tidligere søndag. AaB er bare to poeng bak. FCK ligger på tredjeplass, men det er hele ni poeng fram til lederlaget. Med bare ni kamper igjen å spille blir det veldig vanskelig for hovedstadslaget. (©NTB)