Dagsland om Rybak: – Jeg ble veldig rørt

Se alle «Hver gang vi møtes»-fremføringene og hva Sigvart Dagsland synes om låtene.

Sigvart Dagsland ble hyllet i «Hver gang vi møtes» på TV 2 lørdag klokken 20.00.

Sigvart Dagsland (50) platedebuterte i 1985 med «Joker», og har siden den gang gitt nesten 15 studioalbum, blitt nominert til Spellemannpris tre ganger, og i 1990 vant han Spellemann for beste album med «Alt eg så». I 2009 ble han tildelt Prøysenprisen.

Lørdag kveld ble sangene hans tolkes av Alexander Rybak, Simone Eriksrud, Samsaya, Lars Lillo-Stenberg, Øivind «ELG» Elgenes og Anneli Drecker.

– Mer lyrisk og litt mer sentimental

Simone starter showet med 1987-låta «De umulige» fra platen med samme navn. Sigvart setter stor pris på versjonen hennes.

– Simone gjør låta til en ettertenksom låt, og jeg liker det veldig godt. Jeg gleder meg veldig til å høre den på TV eller plate. Det var en deilig, cool versjon som får denne hurrateksten som stormer frem til å bli mer lyrisk og litt mer sentimental. Jeg likte den veldig godt, sier han til TV 2.

– Den soulekspressen var veldig gøy å høre på

ELG smeller til med «Hjemmefra» fra 2003-albumet med samme tittel. Sigvart blir lattermild, vel å merke på en god måte, når han forsøker å beskrive hva ELG gjorde med låta hans.

– Han tok den til the soul level. Det var som et hurtigtog som raste inn på perrongen og dro videre. Det var, he-he, veldig catchy. ELG er jo en veldig, veldig stor soulsanger og jeg så ikke den komme. Jeg har gjort «Hjemmefra» ganske uptempo selv, men den soulekspressen var veldig gøy å høre på. Veldig suggererende.

– Veldig personlig og veldig tøft

Samsaya entrer deretter scenen og fremfører «Se så lykkelige» 1998-albumet «Fri». Sigvart synes hennes tolkning er interessant og nytenkende.

– Den viser jo bare hennes dristighet, rett og slett. Og hennes grenseløse musikalitet. Det var et veldig fint øyeblikk fordi hun lærte å spille et nytt instrument. Hennes måte å «brekke opp» i forhold til tekst; ta vekk et vers og så videre. Det er en fragmentarisk måte å tenke musikk på. Det er spennende. Det er ikke så ærbødig at vers-refreng-vers skal henge sammen. Det var veldig personlig og veldig tøft, altså.

– Du blir ikke støtt når andre endrer sangene dine?

– Nei, jeg sa til alle at de måtte drive med blasfemi så mye de kan. Jeg blir ikke støtt overhode, jeg blir bare glad for at det skjer.

– Et veldig vakkert øyeblikk

Lars Lillo-Stenberg reiser tilbake til 1994 og platen «Stup». Fra den henter han låta «Svik», og låtvalget overrasker Sigvart.

– Veldig overraskende! Jeg tenkte på forhånd at Lars kanskje ville ta kanskje den siste singelen som er litt ironisk, men han valgte «Svik» og da tenkte jeg «wow, det var fint.» Jeg ble litt stolt da Lars Lillo gjorde en av låtene mine. Jeg ble det. Hans måte å bearbeide den teksten på og fortelle historien med gitar, var et veldig vakkert øyeblikk.

– Ekstremt mektig

Anneli Drecker velger en av Sigvarts mest kjente låter, «Alt eg såg», fra det Spellemann-vinnende albumet med samme navn.

– Da tok det av! Jeg skjønte at hun kan noe ikke jeg kan, og det ble jeg veldig nysgjerrig på. Hun bruker basslinjene og lar de gå oppover og lar låta ta av på helt andre steder enn jeg hadde trodd. Da var jeg kommet til stadiet hvor jeg var lamslått. Det var ekstremt mektig.

Rørt av Rybak

Alexander Rybak avslutter hyllesten med 2001-låta «Kan eg gjørr någe med det», og hans versjon rører Sigvart.

– Da han gjorde fiolinintroen og begynte på de høye tonene, så ble jeg veldig rørt. Han har en enorm musikalitet. Jeg kjenner meg litt igjen i Alexander selv om vi kommer fra helt forskjellige steder, men vi treffer hverandre på musikaliteten. Det var et vakkert øyeblikk, synes jeg. 

Se Rybaks opptreden øverst i artikkelen.

Duett med Rybak

Helt til slutt i programmet velger Sigvart Dagsland å synge duett med Alexander Rybak på «Kan eg gjørr någe med det». På TV 2 ble duetten kun vist i noen sekunder, men nedenfor ser du den i sin helhet.

Se alle opptredenene fra ELGs dag
Se alle opptredenene fra Annelis dag
Se alle opptredenene fra Alexanders dag
Se alle opptredenene fra Simones dag