Putin ringte Obama for å diskutere Ukraina-krisen

Washington (NTB-Reuters-DPA): Vladimir Putin og Barack Obama ble i en timelang telefonsamtale enige om å la sine respektive utenriksministre møtes for å diskutere neste skritt om Ukraina.

Russlands president Putin strakk ut en hånd til Obama da han slo på tråden fredag kveld. Den russiske lederen ville diskutere et amerikansk forslag til en diplomatisk løsning på konflikten, opplyser Det hvite hus.

Detaljer om forslaget er ikke kjent, men det skal dreie seg om en løsning utenriksminister John Kerry la fram for sin russiske kollega under en telefonsamtale tidligere denne uka. Obama ba Putin gi ham et klart, skriftlig svar på forslaget.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters varte telefonsamtalen mellom de to lederne i en time.

Tidligere har USA bedt om russisk støtte til en diplomatisk løsning som innebærer at internasjonale observatører på Krim-halvøya sørger for at den russisktalende befolkningen der er trygg, mot at Putins styrker vender tilbake til sine militærbaser.

– President Obama understreket overfor president Putin at USA fortsatt støtter en diplomatisk vei i nært samarbeid med den ukrainske regjeringen og med støtte til det ukrainske folk. Målet er å dempe krisen, heter det i uttalelsen fra Det hvite hus sent fredag. (©NTB)