FLAU 35-ÅRING: Men Rio Ferdinand innser at han og United ikke har gjort seg fortjent til å gå med hodet høyt hevet så lengt denne sesongen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS.
FLAU 35-ÅRING: Men Rio Ferdinand innser at han og United ikke har gjort seg fortjent til å gå med hodet høyt hevet så lengt denne sesongen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS.

Flau Ferdinand har ikke lenger lyst til å forlate eget hus

– Det er flaut. Det blir en personlig fornærmelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Your job now is to stand by the new manager». Sir Alex Fergusons råd til Manhcester United-fansen da han ga seg er blitt stadig vanskeligere å følge.

Etter det ydmykende tremålstapet for erkerival Manchester City har krisestemningen i den røde delen av Manchester tiltatt i styrke. 

Blant annet har en gruppe fans planlagt å leie et fly til å fly over stadion med et tilsvar til David Moyes-banneret med påskriften «The Chosen One» som henger inn på Old Trafford.

Budskupet som skal flys over stadion er enkelt: «Wrong One - Moyes Out».

– En personlig fornærmelse

Men det er ikke bare fansen som har det tøft. Rio Ferdinand (35) er flau, og sliter med å bevege seg utenfor sitt eget hjem fordi han ikke har lyst til å treffe fansen.

– Det er flaut. Det blir en personlig fornærmelse. Jeg har ikke lyst til å gå ut når kampen er over, og du slutter til og med å se på tv, sier Ferdinand i et intervju med BT Sport, som the Guardian har gjengitt.

– Jeg ønsker ikke å ta med barna mine til skolen. Jeg har ikke lyst til å gå langs skoleveien og tro jeg hører ting eller ser at folk stirrer på meg fordi vi har tapt en kamp. Jeg har ikke lyst til å fylle bilen min med bensin, eller gå på butikken, fortsetter Ferdinand.

– Har ikke lyst til å leve slik

35-åringen tar rett og slett nedturen personlig.

– Det blir personlig, når alle ser på deg og snakker om resultater, formen og andre ting. Du har ikke lyst til å leve slik. Du ønsker å leve fritt og komfortabelt. Du har ikke lyst til å se andre løfte titler. Det er det vi er vant til. Det er det vi ønsker. Det er det vi trener og jobber for, sier han.

Men Ferdinand og United er langt fra de eneste som underpresterer i Premier League. Noen lag gjør det år, etter år, etter år. De må også ta med barna til skolen og møte blikkene til nedbrutte fans. 

– Vi har ingen guddommelig rett

Det skjønner Ferdinand, som innser at Manchester United-spillerne ikke har hatt rett til å gå med hodet høyt hevet denne sesongen.

– Vi har ingen guddommelig rett, ikke misforstå meg, du må fortjene den retten. Og denne sesongen har vi rett og slett ikke gjort det.

Nå Manchester United tar imot Aston Villa på Old Trafford lørdag kan Ferdinand i det minste se motstanderen i øynene, for spillerne i Birmingham-klubben vet et og annet om ikke å leve opp til fansens forventninger. 

For Manchester United betyr en seier litt ro inn mot tirsdagens hjemmemøte med Bayern. For Aston Villa vil tre poeng bety 37 poeng, det Ole Gunnar Solskjær mener er den magiske grensen for å overleve i Premier League. Avspark på Old Trafford er kl. 13.45.