PROTEST: «Wrong one - Moyes out» står det på banneret som skal følge etter flyet over Manchester før lørdagens kampen. FOTO: EBU
PROTEST: «Wrong one - Moyes out» står det på banneret som skal følge etter flyet over Manchester før lørdagens kampen. FOTO: EBU

Her er Moyes-protesten som skal flys over Old Trafford 

– Sviktet klubben, spillerne og fansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United-Aston Villa på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no lørdag kl. 13.45.

Etter 0-3-tapet hjemme for Manchester City forrige helg var begeret fullt for mange Manchester United-fans, og tålmodigheten med manager David Moyes slutt.

En gruppe fans har tatt det hele lenger enn de fleste andre, og bestilt et fly som skal sirkle over Old Trafford før kampstart og fem minutter ut i lørdagens oppgjør mot Aston Villa. Bak flyet skal det henge et banner, som ikke akkurat er en støtteerklæring til manageren.

– Har ikke det som kreves

«Wrong one - Moyes Out» (Feil mann - Moyes ut) står det på banneret, en klar hentydning til banneret som allerede henger på Old Trafford der det refereres til Moyes som «The chosen one» (den utvalgte.)

PRESSET: David Moyes under stortapet mot Manchester City.
PRESSET: David Moyes under stortapet mot Manchester City.

Fansen betaler 840 pund, eller ca. 8400 kroner for å få vist frem beskjeden sin.

– Avgjørelsen om å fly dette flyet over stadion er tatt i dyp frustrasjon – frustrasjon over svake resultat, manglende vilje til å kjempe på banen og de uunngåelige tegnene på at David Moyes ikke er oppe til de høye standardene som kreves for å være manager i Manchester United Football Club. En vesentlig del av Manchester United-fans har hatt nok og vil utvetydig ha David Moyes sparket, skriver gruppene i en uttalelse gjengitt av Daily Mail.

De mener oppslaget med den utvalgte gir et feilaktig inntrykk av at alle Manchester United-fans støtter David Moyes, og skriver at det ble latterlig prematurt satt opp på Old Trafford, alt for tidlig i Moyes' United-karriere.

– Et svik

Det handler imidlertid ikke bare om resultatene.

– Dette er ikke en reaksjon fordi vi får det på vår måte når det kommer til å vinne kamper. Det er verken tid eller plass til å ramse opp alle de uønskede rekordene klubben har satt denne sesongen under Moyes' ledelse. Vi kan ikke ha en manager som syns det er akseptabelt å kalle våre største rivaler for «favoritter» når de spiller mot oss på Old Trafford. Det er et svik mot klubbens etos, et svik mot spillerne og et svik mot fansen, skriver de videre.

En talsperson for selskapet som skal fly banneret sier at de har avvist å fly med enkelte beskjeder av ulike grunner, men det har de ikke vurdert denne gangen.

– Det kan ikke være noen banneord eller fornærme noen direkte, eller gå på deres personlige integritet. Denne vil være ok. Vi vil nok ikke sørge for noe opprør med denne beskjeden, sier han.