De råeste spillmaskinene: Hvilken bør DU velge?

Norges fremste spillekspertise guider deg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Camilla Brække

Mange venter i spenning på at spillkonsollen Xbox One skal komme til Norge i september. Derfor har «TV 2 hjelper deg» engasjert landets fremste spillekspertise, og bedt de om å vurdere de nyeste og råeste spillmaskinene. 

Nintendo Wii U, Playstation 4 eller Xbox One: hvilken bør DU velge?

Spillutvalg bør være avgjørende

– Det er to ting som bør være utslagsgivende når du velger en konsoll, sier Jon Cato Lorentzen, spilljournalist for både Aftenposten og bladet HjemmePC.

Han har jobbet som spilljournalist de siste 20 årene og mener det viktigste du bør tenke på er hvilken av konsollene som har akkurat de spillene du har lyst på.

– Det andre er hvilken konsoll vennene dine har, for du vil jo gjerne være en del av venneflokken din når du spiller, fortsetter han.

Sammen med erfarne spilljournalister fra gamer.no og Pressfire/Dagbladet har han vurdert de nyeste konsollene mot hverandre.

Playstation 4 er det kraftigste beistet

– Det som kjennetegner den nyeste spillgenerasjonen er økt fokus på internett og økt tilkobling mellom personer på internett. Og selvfølgelig er disse mye kraftigere enn de forrige konsollene, sier Audun Rodem, spilljournalist hos spillnettstedet gamer.no.

Den aller kraftigste blant maskinene er Playstation 4, og den har samtidig den aller beste grafikken. Kontrollen er god å holde i og det kommende spillutvalget er veldig bredt.

– Hvis du skulle kjøpt Playstation 4 nå ville jeg gjort det mest med tanke på fremtiden. For Sony har avduket en hel drøss med spill som kommer de nærmeste årene. Derfor vil jeg si at Playstation 4 er en konsoll som passer til de som ønsker å spille masse forskjellige spill, sier Rodem.

Deilig spillglede med Nintendo

Blant konsollene er det Nintendo Wii U som har det beste spillutvalget akkurat nå. Det er også den eneste konsollen som lar deg spille spill fra den gamle Nintendo Wii-konsollen.

– Det desidert kuleste med Nintendo er alle de eksklusive spillene Nintendo har, som Mario, Zelda og Donkey Kong. Nintendo er helt rå på å lage opplevelser som er like bra for små barn som godt voksne, sier Lasse Lervik, spilljournalist hos Pressfire/Dagbladet. 

Det kjipe med Nintendo er at den ikke er fullt så kraftig, og at den ikke har så god grafikk som de andre konsollene.

– Det kommer til å gjøre at senere i generasjonen vil vi se flere og flere spill som ikke kommer til Nintendo, men til Xbox One og Playstation 4, sier Audun Rodem.

Mediesenteret Xbox One

Hvis du er glad i skytespill er Xbox One det beste alternativet, ifølge ekspertene.

– Det beste med Xbox One er håndkontrollen. Den er robust, litt tung og med vibrering i triggerne. Det gjør den veldig god å holde i og ypperlig til skytespill, sier Rodem.

Samtidig er det veldig lett å ta opp video av spillinga di og dele bragdene på sosiale medier. Xbox One har stemmestyring (du kan be Xbox gjøre ting for deg), og et mediesenter som gjør det veldig lett å hoppe mellom spill, underholdning og TV.

– Med Xbox One har Microsoft fokusert veldig mye på at den skal ha muligheten til å multitaske, at du skal kunne gjøre flere ting samtidig. For eksempel kan du ha spill med spillvindu til venstre og ha skypesamtale til høyre, sier Rodem.

Nintendo Wii.
Nintendo Wii.
Playstation 4.
Playstation 4.
Xbox One.
Xbox One.