Nintendo-kontrollen er stor som et bord

Remi (33) har lagd den helt selv. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Camilla Brække

– Her er noe av det jeg samler på da, sier Remi Rusten og peker på hyllemeter på hyllemeter med eldgamle Nintendo-spill. 

33-åringen står hjemme på gutterommet og viser stolt frem samlingen han har opparbeidet seg de siste fem årene. Nærmere 800 spill, 23 ulike spillmaskiner og haugevis av forskjellige spill-effekter.

– Kona har forært meg dette rommet, så her er det jeg som er sjefen, ler Remi.

Se Remi på «TV 2 hjelper deg» i kveld klokka 20.30.

Bordet er selve kronjuvelen 

Midt i gutterommet står selve kronjuvelen i samlinga. En gigantisk Nintendo-kontroll fra 1980-tallet, som Remi har målt opp, tegnet, bygget og loddet helt selv. 

– Å ha det bordet her på spillrommet er jo alfa omega. Jeg har skalert opp den originale kontrolleren 100 ganger. Her er spakene du styrer med, select- og startknappene, og A- og B-knappene, sier Remi.

For Nintendo-bordet fungerer også som håndkontroll til den originale Nintendo-spillkonsollen fra 1980-tallet.

– Det er litt uvant å spille med en gigantisk kontroll, men det går seg til. Det vanskeligste er kanskje det at man må samarbeide som to personer for å spille, sier han.

Tester de nyeste spillkonsollene

Det er i forbindelse med en reportasje på «TV 2 hjelper deg» at Remi Rusten viser frem Nintendo-bordet sitt og den nostalgifremkallende spillsamlinga si.

Vi har engasjert landets fremste spillekspertise, fra Aftenposten, Dagbladet og spillnettstedet gamer.no og testet de nyeste spillmaskinene Xbox One, Playstation 4 og Nintendo Wii U.

– Det er to ting som bør være utslagsgivende når du velger en konsoll. Det ene er hvilken av konsollene som har akkurat de spillene du har lyst på. Det andre er hvilken konsoll vennene dine har, for du vil jo gjerne være en del av spillsamfunnet til vennene dine, sier Jon Cato Lorentzen, spilljournalist for både Aftenposten og bladet HjemmePC.

Ekspertpanelet har testet alle spillmaskinene over tid, og vurdert de utfra følgende kriterier: Ytelse, brukervennlighet, spillutvalg, funksjoner og framtidsutsikter for konsollene. 

Nintendo-elsker

For den spillelskende haldenseren er valg av spillkonsoll lett.

– Hvis jeg skulle valgt en av de tre nyeste konsollene hadde det definitivt blitt Nintendo Wii U. 

Jeg liker Gamepaden som følger med, og med Nintendo er du garantert timesvis med ekte spillglede, der er Nintendo overlegne, fastslår Remi.

Det er nettopp spillutvalget som gjør Nintendo Wii U til en suveren spillmaskin. Her får du eksklusive spill som du kun får til Nintendo, som Super Mario, Zelda og Donkey Kong.

– Det desidert kuleste med Nintendo er alle de eksklusive spillene. I tillegg er Nintendo helt rå på å lage opplevelser som er like bra for små barn som godt voksne, sier Lasse Lervik, spilljournalist hos Pressfire/Dagbladet.

 Jeg er jo meganerd

Det som derimot trekker ned med den nye Nintendo-konsollen er at den ikke er fullt så kraftig og ikke har så god grafikk som Xbox One og Playstation 4. Xbox og Playstation byr i tillegg på mange kule funksjoner, blant annet at du kan ta opp video av spillingen din og dele klipp på sosiale medier.

Se hvilken av konsollene Xbox One, Playstation 4 og Nintendo Wii U akkurat DU bør velge på «TV 2 hjelper deg» torsdag klokka 20.30.

– For meg handler spillinga mest om nostalgi og endelig kunne få spille de spillene jeg ikke fikk som liten. Jeg er jo meganerd og begynte å samle for rundt fem år siden. Det er barndomsminnene som driver meg, å få reise tilbake i tid og gå inn i en helt annen verden, avslutter Remi.