STRIDENS KJERNE: I Norge er det påbudt med bruk av hjelm. I AIBAs regler står det imidlertid at hjelm er forbudt i herrenes seniorklasser.
STRIDENS KJERNE: I Norge er det påbudt med bruk av hjelm. I AIBAs regler står det imidlertid at hjelm er forbudt i herrenes seniorklasser.

Bokseforbundet må avlyse Nordisk mesterskap etter suspensjonen

– Økonomisk har vi nå tapt mange hundre tusen kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kunne TV 2 Sporten melde  at Norges Bokseforbundt er blitt suspendert av Det internasjonale bokseforbundet (AIBA). 

Det får store konsekvenser for Nordisk mesterskap, som skulle gått av stabelen på Jordal i helgen. 

Bokseforbundet er utestengt av AIBA fordi det er påbudt å bokse med hjelm i Norge, mens AIBA har vedtatt at det i mennenes seniorklasser ikke er lov til å bokse med hjelm.

Taper store penger

Nå har AIBA gjort det umulig for Norge å arrangere mesterskapet.

Ifølge Norges Bokseforbund har AIBA nektet andre land å ha noe å gjøre med Norges Bokseforbund så lenge de er suspendert. Uten deltagere til helgens mesterskap avlyses.

– Jeg har brukt sterke ord før, men dette er veldig skuffende. Økonomisk har vi nå tapt mange hundre tusen kroner, i tillegg til mange hundre timers forberedelser, sier generalsekretær i Norges Bokseforbund Erik Nilsen til TV 2.

– Trenger dispensasjon umiddelbart

Så lenge konflikten pågår, spøker det også for norsk deltagelse i junior-VM i Bulgaria i april, og i EM for kvinner i Romania i mai.

– Nå må norske politikere vise seg voksne og rakryggede, og da særlig den blå siden av politikken. Skal proffboksing bli lov i Norge, MÅ de hjelpe amatørboksingen nå, sier han, og legger til:

– Vi trenger umiddelbart en dispensasjon fra knockout-loven så vi kan tilpasse oss det internasjonale regelverket.