GAV RESULTATER: Dette bildet ble delt mer enn 30.000 ganger på Facebook.  Katheryn Deprills biologiske mor var en av mange som så bildet. Foto: AP/KATHERYN DEPRILL
GAV RESULTATER: Dette bildet ble delt mer enn 30.000 ganger på Facebook.  Katheryn Deprills biologiske mor var en av mange som så bildet. Foto: AP/KATHERYN DEPRILL

Derfor ble Katheryn dumpet på Burger King som nyfødt

Etter å ha etterlyst moren på Facebook 27 år etter sin fødsel, fikk Katheryn møte moren og samtidig vite hvorfor hun ble etterlatt på et toalett som spedbarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Historien om nå 27 år gamle Katheryn har gått verden rundt etter at hun la ut et bilde av seg selv med en plakat der hun etterlyste sin biologiske mor.

«Leter etter min biologiske mor. Hun fødte meg 15. september 1986. Hun etterlot meg på et toalett i Allentown i Pennsylvania da jeg var bare noen timer gammel. Vær så snill å hjelpe meg med å finne henne ved å dele dette innlegget. Kanskje hun vil se dette. Takk», stod det på plakaten.

Tre uker senere møttes mor og datter for første gang siden den skjebnesvangre dagen på midten av åttitallet.

– Hun er bedre enn noe jeg kunne forestille meg. Hun er så snill og fantastisk, jeg er så lykkelig, sa Katheryn til nyhetsbyrået AP etter det følelsesladde møtet.

Stor sak

FIKK SVAR: Catheryn Deprills søk etter sin biologiske mor var skrevet for hånd og postet på internett.FOTO: AP/KATHERYN DEPRILL
FIKK SVAR: Catheryn Deprills søk etter sin biologiske mor var skrevet for hånd og postet på internett.FOTO: AP/KATHERYN DEPRILL

Saken fikk mye oppmerksomhet i amerikanske medier i 1986, og hun ble kalt «Burger King-babyen». Moren ble aldri funnet da.

Deprill vokste opp i fosterhjem, og er i dag gift og har tre barn.

Hun fikk først vite om sine dramatiske første timer da hun som tolvåring på skolen skulle skrive en oppgave om sin bakgrunn. Foreldrene bestemte seg for at det var på tide å fortelle den lille jentas historie.

– Jeg er ikke sint på eller bærer nag til min biologiske mor. Jeg er takknemlig for at hun etterlot meg et sted hvor jeg ville bli funnet, sa Katheryn etter møtet.

Tragisk historie

Under møtet mellom Katheryn og moren, som fant sted med Katheryns adoptivmor og hennes yngste sønn til stede, fikk 27-åringen vite hva som gjorde at moren forlot henne og gikk videre med sitt liv. Avisen National Post bringer i dag flere detaljer rundt den hjerteskjærende historien.

Moren var 16 år gammel da hun fikk Katheryn og fortalte under møtet at hun ble voldtatt på en utenlandsreise og ble gravid. Graviditeten holdt hun hemmelig for foreldrene frem til hun fødte Katheryn på sitt eget soverom.

Etter fødselen turte hun ikke å gå til legen med sin nyfødte jentebaby, av frykt for spørsmålene hun ville måtte svare på. Så forlot hun Katheryn på toalettet på hamburgerrestauranten.

Tilgivelse

Advokaten John Waldron var mannen Katheryns mor kontaktet da hun kom over datterens ettersøkningsbilde. Han deltok også på det første møtet mellom mor og datter, og forteller at møtet var preget av mange følelser og, ikke minst, tilgivelse.

– Det var noe av det mest følelsesladde, glade, dramatiske og spennende jeg noen sinne har opplevd, sier Waldron til National Post.

Katheryn Deprill selv forteller at hennes biologiske mor uttrykte stor anger under deres tårefylte møte, men at hun tilgir henne «110%, fullstendig».