Her dundrer flytoget opp rulletrappa - med sovende togfører bak spakene

Overvåkingsvideoen viser hvordan toget sporet av og suste opp rulletrappene på O'Hare internasjonale flyplass i Chicago.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Togføreren har innrømmet at hun sovnet da ulykken skjedde på O`Hare internasjonle flyplass i Chicago, natt til mandag. Og det er ikke første gang hun har sovnet på jobb, i sin 60 dager lange karriere som togfører, melder CNN.

Sjefsetterforsker Ted Turpin sier togføreren våknet først da toget sporet av.

KNUSTE RULLETRAPPEN: Ulykken skjedde natt til mandag, og heldigvis var det ingen personer i rulletrappen da toget sporet av. Foto: Ap
KNUSTE RULLETRAPPEN: Ulykken skjedde natt til mandag, og heldigvis var det ingen personer i rulletrappen da toget sporet av. Foto: Ap

Mer enn 30 personer ble skadet i ulykken. Brannmann Larry Langford sa like etter ulykken at det bare var flaks at ingen omkom. 

– Heldigvis befant ingen seg i rulletrappa da toget kom, sier han. 

Etter ulykken mandag har det kommet fram at det ikke er første gang togføreren har sovnet på jobb. I februar skjedde det samme.

– Hun kjørte delvis forbi en stasjon før hun stanset, sier Turpin, og legger til at de ikke visste at hun sovnet i februar. Hun skal ifølge togselskapet ha forklart at hun bare lukket øynene et øyeblikk.

Flere back up-system skulle ifølge CNN slått inn da toget ikke stanset på vei mot perrongen. 

– Hvis en togfører sovner, og han eller hun glipper spakene, så skal toget stoppes automatisk, sier Turpin. 

I tillegg ble et system som skulle aktivere nødbremsene slått på, men det virket likevel ikke. Nå undersøkes det hvorfor back up-systemet ikke fungerte. 

Togselskapet vil også innføre reduksjon i farten inn på stasjonen.