SPENNENDE INNSPURT: Tre lag kjemper om seieren i La Liga.
SPENNENDE INNSPURT: Tre lag kjemper om seieren i La Liga.

Klart for thrilleravslutning i Spania

– Det kan bli en helt absurd situasjon, sier TV 2s fotballkommentator Morten Langli.

Etter at Barcelona stakk av med seieren i søndagens høydramatiske El Clásico er det igjen helt åpent i toppen av spansk fotball.

Real Madrid ville med seier  hektet Barcelona av i kampen om seriegullet. Men med tre scoringer sørget Lionel Messi for at katalanerne for fullt er med i gullkampen når det gjenstår ni runder.

Både Barcelona, Atlético og Real spiller onsdag kveld. Følg kampene i vårt livesenter.

SCORET TRE: Lionel Messi sendte Barcelona tilbake i gullkampen med tre mål mot Real Madrid.   AFP PHOTO / DANI POZO
SCORET TRE: Lionel Messi sendte Barcelona tilbake i gullkampen med tre mål mot Real Madrid. AFP PHOTO / DANI POZO

– Vil være en av tidenes prestasjoner
Etter 29 serierunder er det likevel ingen av de to gigantene som leder serien. Atlético Madrid har levert en sesong over all forventning og leder på innbyrdes oppgjør foran Real Madrid. Barcelona ligger på tredjeplass, ett poeng bak de to hovedstadslagene.

TV 2s fotballkommentator Morten Langli mener det vil være en utrolig prestasjon dersom Atlético Madrid skulle ta gullet.

– Det vil være en av tidenes prestasjoner dersom Atlético skulle holde helt inn. De er ikke i nærheten av å ha den samme bredden i stallen, eller det samme budsjettet, som de to andre lagene. Jeg har bare ventet på at de skal tappes for energi, men nøkkelspillerne deres leverer i kamp etter kamp, sier han.

Han tror vi kan få spenning helt inn til siste runde.

– Det er utrolig jevnt. Men det er jo en fordel for Real Madrid at de to andre lagene møtes innbyrdes i siste runde. Dersom lagene vinner alle sine resterende kamper, men Barcelona slår Atlético i siste runde så vil jo Real Madrid bli seriemester. Det kan bli en helt absurd situasjon, sier han.

SLIK SER TABELLEN UT I LA LIGA AKKURAT NÅ

Har troen
En som virkelig lever i spenning om dagen er leder for Atlético Madrids norske supporterklubb, Ole Aasheim.

– Det er nå spenningen begynner. Jeg er spent på hvordan laget vil takle en slik situasjon der byen vil koke dersom det står seg som dette med bare få kamper igjen å spille. Men om de følger planen til Simeone med å fokusere på én kamp i gangen, så tror jeg at det kan gå, sier han.

Han mener likevel det er byrivalene som må finne seg i å bære favorittstempelet.

– Før El Clásico var jeg helt sikker på at Real Madrid kom til å ta det. Men etter den kampen fikk jeg tilbake troen, og nå er det jo Atlético som er i førersete. Men om trioen Bale, Benzema og Ronaldo fortsetter som det de har gjort den siste tiden, så tror jeg det skal mye til om ikke Real tar det, sier han.

Han tror også Mesterligaen kan være en medvirkende faktor når det hele skal avgjøres.

MYE Å JUBLE FOR: Diego Costa og Atlético Madrid har hatt en fantastisk sesong og kjemper nå blant annet om seriegull. (AP Photo/Angel Fernandez)
MYE Å JUBLE FOR: Diego Costa og Atlético Madrid har hatt en fantastisk sesong og kjemper nå blant annet om seriegull. (AP Photo/Angel Fernandez)

– Barcelona og Atlético skal jo møtes to ganger i Mesterligaen midt oppe i dette kaoset. Real møter Dortmund og har sånn sett en litt enklere vei, sier han.

Hvem tror du vinner La Liga? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under