– United er milevis unna der de var i fjor

TV 2s Premier League-eksperter legger ingenting i mellom etter 0-3-tapet for byrivalen Manchester City.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Nå tviler både de som valgte ham og veldig mange av dem som er glade i Manchester United på om Moyes er den rette. Det er et uunngåelig spørsmål på en kveld som dette, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker etter at United tapte 0-3 mot byrivaler Manchester City.

Nedturene tar ikke slutt for David Moyes. Bare en halvannen uke etter å tapt 0-3 for rivaler Liverpool, ble det et nytt 0-3-nederlag for byrivaler Manchester City.

Det betyr at det som var en luke på tolv poeng opp til City nå er blitt til 15 poeng. 

En god Wayne Rooney var det eneste lyspunktet TV 2s fotballekspert Morten Langli fant for Manchester Uniteds del etter kampen.

Rio Ferdinand derimot, får stryk.

– Når du har Ferdinand utpå der, som ikke henger med, en spiller i midtforsvaret ditt mot en motstander som City, er du nødt til å bli kledd av før eller siden, legger han til.

For svak spillergruppe

Og det ble Manchester United, ikke bare én, men tre ganger. Men Langli gir seg ikke der. Han mener laget er milevis unna det vi så marsjere inn til ligatittelen forrige sesong, og får støtte av Petter Myhre.

– De må jo forsterke, men det sa vi før sesongen også. Men det er ikke nødvendigvis nok. Det kan jo hende at konkurrentene kjøper også. Først og fremst må de få satt et lag, og så skal det sies at de har slitt med skader og sjeldent har fått spilt med den samme backfireren, sier han.

– De trenger stabilitet og drille en ellever på den måten Moyes ønsker å spille. Men uansett om det kommer inn en ny trener eller hva som helst, mener jeg den spillergruppen ikke er god nok til å kjempe om gull mot de andre stallene.

– De trenger en sjef i forsvaret. Hvis Vidic hadde vært like god, ville antageligvis Jones, Smalling eller Evans sett bedre ut også, men så lenge det er rullering på rullering, vil det i sum gjøre at de andre blir dårligere også. Hvor er sjefen? spør Myhre.

På nivå med tabellposisjonen

Manchester United ligger på en sjuendeplass på Premier League-tabellen, og håpet om Mesterliga-spill svinner for hvert nederlag de lider.

– Det gjenspeiler tabellposisjonen. De er mye dårligere enn Liverpool og Manchester City. De er omtrent på det nivået tabellen viser for øyeblikket, sier Langli.

En sesong uten Mesterliga-spill kan også få ringvirkninger på overgangsmarkedet i sommer.

– Hvem skal de handle? Hva er tilgjengelig? Hvem vil komme hit? Det regner hele tida, en gretten skotte som manager, og så videre, lister Langli opp. 

– Kan bli stygt mot Bayern

Allerede lørdag får de sjansen til å slå tilbake når de tar imot Aston Villa på Old Trafford. Deretter venter Bayern München, som ble seriemestere på rekordtid tirsdag kveld.

Les også: Bayern München ble seriemestere på rekordtid

Se Manchester United - Aston Villa på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra klokken 13.00 lørdag.

– Hvordan skal dette gå mot Bayern München? Og så over to kamper. Det kan bli veldig stygt hvis Bayern spiller på alle sylindere i begge kampene.

– Vi snakker om et middels lag i Premier League mot det som er det beste laget i Europa. Hvis Guardiola og co. bestemmer seg, kan det bli en lang tur fra trenerbenken og inn til garderoben på Old Trafford for Moyes, sier Langli.