SERIEMESTERE: Haslum er seriemestere etter å ha banket Elverum i seriefinalen. Foto: TV 2.
SERIEMESTERE: Haslum er seriemestere etter å ha banket Elverum i seriefinalen. Foto: TV 2.

Haslum feide Elverum av banen og tok seriegullet

Det var aldri noen tvil i seriefinalen.

Haslum - Elverum 36-27

Forrige sesong var det Elverum som snøt Haslum for gullet på målstreken. I år var det Haslums tur til å gjøre det samme.

I seriefinalen i Nadderudhallen var det aldri noen tvil. Foran egne fans feide Haslum banen med Elverum, og vant til slutt 36-27.

– En annen liga

– André Lindboe sa at de har vært i en annen liga. Det her er en annen liga, sa Erlend Mamelund til TV 2 etter kampen.

– Vi står her med så mange unge Haslum-gutter. Før sesongen sa de at vi kunne ta gull og vi tar gull med så mange debutanter. Det er helt sykt. Jeg er stolt av disse ungguttene. De er en motivasjon.

– Vi kom bakpå fra start, og de er bedre enn oss. Vi har ikke noe å stille opp med. Det er helt forferdelig. Jeg var ikke forberedt på det her i det hele tatt. Jeg trodde vi skulle kjøre over dem, men så er det de som kjører over oss, sier André Lindboe til TV 2. 

– Det er bittert. Det er helt jævlig, legger han til.

– Ikke i nærheten

Før kampen lovet Elverum-trener, Christian Berge, full pupp fra start, men slik ble det ikke.

– Haslum spiller en god kamp, og vi spiller en veldig dårlig kamp. Vi var ikke nærheten i dag. Jeg er skuffet. Vi prøvde det meste, men ingen av angrepene traff, sier han i det som var hans siste kamp som Elverum-trener før han tar over landslaget.

Haslum-trener, Tom Eirik Skarpsno, valgte å framheve Mamelund, som ble kampens toppscorer med ni mål, men hadde også mye skryt å komme med til de unge på laget.

– Erlend gjør en veldig god kamp. Han styrer troppen og ungguttene til å gjøre de rette tingene. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at så mange av spillerne skulle spille så bra. Det tror man jo egentlig ikke som trener, sier han.

Fikk rødt kort

Og det kokte allerede fra start. Haslum ledet 3-1 etter to Erlend Mamelund-scoringer da Sebastian Barthold ble felt av Nacor Medina Perez.

Haslum-spilleren reagerte med å konfrontere Peres, noe som endte med begge to på parketten. Dommeren bestemte seg derfor for å vise ut Barthold, mens Elverum-spilleren kun fikk en tominutter.

Den avgjørelsen var TV 2s håndballekspert uenig i.

Se hendelsen i videovinduet under.

– Det der synes jeg var strengt. Det ser ikke ut som det er mye kraft i det, og jeg synes han faller lett. Det der er toppen en tominutter. Rødt kort er altfor strengt, sa Randi Gustad.

Men Haslum beholdt ledelsen og initiativet i kampen. André Lindboe scoret fire på rappen for Elverum, men med god hjelp fra et bråkete hjemmepublikum beholdt Halsum ledelsen 10-6 ved halvspilt første omgang.

Så seg aldri tilbake

Det kunne virke som de ble tatt litt på sengen av den gode starten til hjemmelaget. Etter 22 minutter sørget Mamelund for at Haslum hadde scoret dobbelt så mange som Elverum med 16-8. Til pause ledet de rødkledde hele 19-12.

Og det ble ikke spesielt bedre etter hvilen. Mens Haslum banket inn mål nummer 20 og 21, skjøt Lindboe i tverrliggeren. I løpet av de første sju minuttene scoret Haslum fem, mens Elverum kun hadde to fulltreffere.

Elverum hadde dermed under en omgang på å hente igjen et forsprang på ni mål. Ved halvspilt andre omgang, så det fremdeles svært mørkt ut på stillingen 29-21. 

Gjestene klarte aldri å korte ned på dette forspranget. Til slutt stod det 36-27 på måltavlen.

Nøtterøy på kvalikplass

Det var også spenning i bunnen av tabellen. Før kveldens runde var det fremdeles ikke klart hvem som endte på kvalifiseringsplassen. Til slutt ble det Nøtterøy.

Arendal tok den siste sluttspillplassen, mens Drammen endte på 9. plass.