NORGES BESTE: Camilla Herrem leverte varene i Stavanger Idrettshall, og ble Norges toppscorer med ni mål.  Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
NORGES BESTE: Camilla Herrem leverte varene i Stavanger Idrettshall, og ble Norges toppscorer med ni mål.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Håndballjentene til EM på krabbegir

De norske håndballjentene er klare for EM i desember.

EM-kvalifiseringskampen mot Hviterussland ble aldri noen fest for de norske håndballjentene, men de gjorde nok til å sikre EM-billettene til Ungarn og Kroatia i desember med en 33-29-seier i Stavanger. 

Det er første gang Norge spiller kvalifisering til EM, og etter to seirer over Romania i fjor høst, trengte Thorir Hergeirssons jenter bare ett poeng mot Hviterussland for å være sikker på en av de to EM-plassene i gruppen. 

Etter en solid start av de norske jentene, hvor Hviterussland ble løpt i senk, stoppet alt opp. I etablert angrep skapte Norge null og niks, og i forsvar var savnet av Mari Molid og Isabel Blanco merkbart. 

Linjespilleren Anastasia Lobach fikk mer rom enn hun hadde drømt om, og hviterusserne holdt overraskende følge. 

Den eneste stjernen som lyste skikkelig på en grå norsk håndballhimmel, var Camilla Herrem. 

Byåsen-spilleren levde virkelig opp til betegnelsen lynving og løp inn sju scoringer før pause. Hun fulgte opp med to nye mål i andre omgang, og ble toppscorer med ni scoringer. 

I andre omgang viste Tine Stange at hun vil være med til Ungarn og Kroatia i desember. Larvik-backen, som er tilbake etter skader og mammapermisjon, tok tak offensivt da de andre sviktet. 

Etter hvert ebbet kreftene ut av Hviterussland og Norge kunne kontrollere inn seieren. 

Norge er det første laget som kvalifiserer seg til vinterens EM, men Hergeirsson har en solid jobb foran seg for å gjøre denne gjengen til medaljekandidater i EM.