Sturridge scoret sesongens 20. mål og ble matchvinner

Liverpool har ikke hatt et så dødelig spisspar på 50 år.

Liverpool - Sunderland 2-1

Liverpool tok tilbake andreplassen på Premier League-tabellen etter å ha slått Sunderland 2-1 på Anfield. 

De røde ligger bare ett poeng bak Chelsea. Men manager Brendan Rodgers tror ikke London-laget blir Liverpools tøffeste konkurrent om Premier League-tittelen.

– Presset er på Manchester City med tanke på stallen de har og pengene de har brukt de siste årene, sier Rodgers ifølge The Guardian

– Det eneste presset vi har er det presset vi legger på oss selv. Vi er Liverpool, og vi ønsker å være vinnere, sier Rodgers.

Det var de røde som tok ledelsen i en ellers sjansefattig første omgang. Steven Gerrard, som vanligvis ikke får ta frispark lenger, sørget for det.

– Suárez har vært fantastisk på dødball, så vi lar han ta de. Det tror keeperen også, så han tar et steg inn. Heldigvis gikk det i dag, sier målscoreren, som fikk en klem av Suárez etterpå.

Kunne blitt utvist

Men det var Suárez som skaffet Gerrard frisparket. Spissen var på vei gjennom da han ble revet ned av Santiago Vergini. Liverpool ville ha han utvist, men dommer Kevin Friend nøyet seg med det gule kortet.

– Det kan diskuteres, men samtidig ser vi at Wes Brown er på vei inn i sikring. Jeg tror Suárez ville vært alene med keeper, sier TV 2s Premier League-ekspert, Morten Langli, om fellingen.

– Vi må huske at et rødt kort kan være matchavgjørende, og det går fort, så det er vanskelig for dommeren, legger Petter Myhre.

På frisparket skuffet altså ikke Gerrard, og sørget for at Liverpool kunne ta med seg ledelse inn til pause.

Dødligste spissparet på 50 år

Etter hvilen kom vertene mye bedre ut, og bare tre minutter ut i andre omgang doblet Daniel Sturridge ledelsen da han plasserte et skudd inn i lengste hjørne. Det var hans 20. mål for sesongen.

– Det er en deilig følelse, men resultatet er viktigere for laget. Det er viktigere hvordan laget presterer, sier Sturridge.

Dette er første gangen på 50 år at Liverpool har to spisser som scorer mer enn 20 mål. Da spilte Ian St. John og Roger Hunt på topp. 

– Det er fantastisk å spille med Suárez. Men som sagt handler det om laget. Vi jobber som et lag.

Gnistret

Den presisjonen og bevegelsen som manglet fra hjemmelaget i første omgang, var tilbake for fullt etter hvilen. 64 minutter var spilt da Suárez lekkert vippet gjennom Philippe Coutinho. Brasilianeren prøvde å chippe ballen over Vito Mannone, men Sunderland-keeperen hang med på notene.

Men Sunderland viste at også de kan hvis de vil. Et innlegg gikk over hele feltet til Adam Johnson. På direkten la han ballen rett ut på 16 meter. Der kom Lee Cattermole stormende og klinket til, men forsøket traff tverrligger og ut.

Bare minuttet etter var det Liverpool som traff treverket. På jakt etter sitt andre i kampen prøvde Sturridge seg med feil fot, men i stedet traff ballen stolpen for 23. gang denne sesongen. 

Ki reduserte

Reduseringen kom først et par minutter etter. Da hadde Sunderland hjørnespark. Det gikk gjennom hele feltet og fant Sung-Yueng Ki på bakerste stolpe. Sør-koreaneren stupte inn 1-2. Det var dermed uket for ti spennende sluttminutter.

Tre minutter før slutt fikk gjestene frispark rett utenfor 16-meteren helt nede ved dødlinjen. Ballen ble løftet inn foran mål der John O'Shea fikk gå uforstyrret opp. Men veteranen fikk ikke nok kraft bak hodestøtet.

Flere muligheter fikk ikke gjestene, og dermed kunne Liverpool innkassere tre nye poeng og ta tilbake andreplassen.

Slik startet lagene:

Liverpool: Mignolet - Johnson, Skrtel, Agger, Flanagan - Gerrard, Henderson, Allen - Coutinho, Sturridge, Suárez.

Benken: Jones, Sterling, Aspas, Sakho, Lucas, Cissokho, Moses

Sunderland: Mannone - Bardsley, Brown, O'Shea (c) Dossena -  Vergini, Cattermole, Bridcutt - Giaccherini, Altidore, Wickham.

Benken: Ki, Larsson, Johnson, Colback, Roberge, Scocco, Ustari.