Siv Jensen har gitt opp drømmen om å få barn

– Det er kanskje ikke greit, men det er nå en gang sånn det ser ut.

Sivilstatusen til finansminister Siv Jensen (44) har i mange år vært et populært tema i landets medier. I et tidligere intervju med VG røpet Jensen at hun håpet på både mann og barn i løpet av 2013 – men slik ble det altså ikke.

I tirsdagens «Else» innrømmer Frp-lederen  at hun langt på vei har gitt opp drømmen om en egen familie. 

– Jeg har alltid sett for meg at jeg en vakker dag skulle få barn. Og så plutselig begynte jeg å se at den biologiske klokka tikket litt fortere, og jeg begynte å bli eldre og så begynte jeg å ta noen sånne reality checks på at jeg kanskje ikke kom til å få barn, sier hun. 

– Er det greit? spør programleder Else Kåss Furuseth (33). 

– Jeg har brukt lang tid på å tenke gjennom dette. Du ser at den kommer. Om det er greit? Næh, kanskje ikke greit, men det er nå en gang sånn det ser ut.

Se en smakebit av tirsdagens «Else» ovenfor!

Ble ikke som hun trodde

Den 44 år gamle politikeren forteller videre at hun til tross for drømmen om barn har forsonet seg med tanken om å ikke bli mor. 

– Ja, jeg har i grunn det. Men inntil ganske få år siden trodde jeg jo at det skulle bli noe av. Og så går tiden, og livet går videre, og så blir det ikke sånn, sier Jensen.

– Deilig å være singel

I likhet med finansministeren er talkshowvert Kåss Furuseth også både barnløs og singel. Mens sistnevnte proklamerer at hun ofte blir ensom som singel, sier Jensen at hun synes det er relativt uproblematisk å være alene.

– Jeg må innrømme at jeg synes det er veldig deilig. Dagen er så fullstappet med veldig mye, masse mennesker og mye lyd. Så å komme hjem og så er det stille og rolig, synes jeg er veldig deilig. Men av og til kan det selvfølgelig bli ensomt. Jeg har valgt det selv. 

– Tenker du «nei takk, jeg skal være alene»? Er det et karrierevalg?

– Nei, nei, på ingen måte. Men det er noe med å tilpasse seg den situasjonen man til enhver tid er i. Akkurat nå er det helt greit å bo alene, oppsummerer Siv Jensen.

Se Siv Jensen gjeste «Else» tirsdag kveld klokken 22.35 på TV 2. Dit kommer også John Brungot og Petteer Schjerven.