BEST BORTE: Wayne Rooney og hans lagkamerater har tatt mer poeng borte enn hjemme denne sesongen..  AFP PHOTO / PAUL ELLIS
BEST BORTE: Wayne Rooney og hans lagkamerater har tatt mer poeng borte enn hjemme denne sesongen.. AFP PHOTO / PAUL ELLIS

Derfor skulle United ønske de møtte City borte i kveld

Manchester United topper bortetabellen i Premier League.

Etter at Premier League ble etablert i 1992 har Manchester United aldri blitt dårligere enn nummer tre i ligaen. Det betyr at de nå er inne i sin verste sesong med en 7. plass.

Hele tolv poeng er det opp til naborivalen Manchester City, som i tillegg har to kamper til gode.

For litt over ett år siden tronet United på toppen av tabellen, og da var det de som hadde en luke på tolv poeng ned til sine lyseblå naboer.

Se Manchester-derbyet på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra kl. 20.00 tirsdag.

– Ikke langt bak

Mange har stilt spørsmål rundt denne formsvikten, men dersom man ser nøye på tallene, så hadde kanskje David Moyes et lite poeng da han sa at laget hans ikke er så langt bak City som folk skal ha det til.

– Jeg mener vi har nivået, og vi er ikke så langt bak som flere skal ha det til, og jeg er sikker på at det blir bedre. Vi vil vise at vi fremdeles kjemper og skal gjøre alt vi kan for å vinne, sa han på pressekonferansen før kampen.

Lørdag var det Wayne Rooney som stjal overskriftene med sine to mål mot West Ham på Upton Park. Men seieren sier også noe om Uniteds sesong så langt.

Topper bortetabellen

For dersom man kun regner med bortekamper, ville Manchester United ha toppet Premier League-tabellen. Til sammenligning ville de vært nummer tolv dersom man kun regnet med hjemmekamper.

Denne sesongen har Manchester United i gjennomsnitt tatt 1,5 poeng på hjemmebane. Forrige sesong tok de 48 poeng på 19 kamper, noe som gir et snitt på 2,53 poeng per kamp. Denne sesongen plukker de altså med seg ett poeng mindre per kamp enn det de gjorde forrige sesong.

Premier League: Tabell | Terminliste | Statistikk | Skader og karantener

Derfor skulle de kanskje helst ha møtt Manchester City på Etihad i kveld i stedet for Old Trafford - selv om de tapte 1-4 der tidligere denne sesongen. 

Ville kjempet om Mesterliga-spill

Hvis hjemmeformen gir grunn til bekymring før møtet med laget fra den lyseblå delen av Manchester, bør følgende lesning føre til optimisme på lang sikt.

United har kanskje bare tatt to poeng fra bortekampene mot Liverpool, Arsenal, Tottenham, City og Chelsea denne sesongen, men generelt sett har borteformen vært bedre enn hos rivalene.

Borte fra Old Trafford har de tatt 1,88 poeng i gjennomsnitt denne sesongen. Det er litt mindre enn de 2,16 de tok forrige sesong da de også var best på bortebane. Men 1,88 poeng per kamp ville faktisk holdt til ligaledelse akkurat nå.

Hadde de klart å matchet det gjennomsnittet på hjemmebane, ville de vært oppe på en femteplass nå sammen med Tottenham, og dermed vært med i kampen om fjerdeplassen.

Etter det tunge 0-3-tapet for Liverpool forrige helg, slo United tilbake med å vinne 3-0 mot Olympiakos og sikre Mesterliga-avansement, så vil tiden vise om de kan gjenskape den prestajonen mot et titteljagende Manchester City.