OPTIMIST: Branns nye trener Rikard Norling går mot strømmen og tipper Brann og LSK som henholdsvis gull- og sølvvinnere i årets Tippeliga.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
OPTIMIST: Branns nye trener Rikard Norling går mot strømmen og tipper Brann og LSK som henholdsvis gull- og sølvvinnere i årets Tippeliga.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Brann-treneren tror ikke på medalje for Rosenborg

Vi har spurt tippeligalagenes trenere og kapteiner om hvordan de tror toppen av tabellen vil se ut i november. Se hva de har svart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Molde-VIF på TV 2 Zebra fredag kl. 19 og Sarpsborg 08-Brann søndag kl. 19 på TV 2.

Vi har spurt trenere og kapteiner i Tippeligaen om hvem de tror vinner og blir topp tre i årets serie.

Fjorårsmester Strømsgodset får ikke mange av stemmene. De fleste tror det er Rosenborg som kan juble ved sesongslutt i år. Molde tippes også på medaljeplass av de fleste.

Selv Strømsgodset-kaptein Adam Larsen Kwarasey er på defensiven. Han legger presset på trønderne:

– Rosenborg er den største favoritten sammen med Molde, så er vi rett bak der igjen. RBK har forsterket laget. Molde har hentet mange spennende spillere, mens vi har mistet noen nøkkelspillere fra i fjor.

Friskest i topptipset er Branns ferske trener Rikard Norling. Han tror Brann vinner gull, Lillestrøm tar sølv og Molde bronsen. Men gulltipset hans er ikke en gang kaptein Erlend Hanstveit enig i.

Strømsgodset levnes små sjanser til å gjenta seriegullet fra i fjor. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Strømsgodset levnes små sjanser til å gjenta seriegullet fra i fjor. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Nedover finner du tipsene til tippeligatrenerne og kapteinene. Ta debatten nederst i artikkelen.

 

TV 2-ekspert og tidligere måljeger Ole Martin Årst tror topp tre blir Rosenborg, Godset og Molde.

– De kommer til å bli mer samspilte i år enn de var i fjor. Ikke minst tror jeg Gamsten vil levere. Godset har mistet Kamara og Johansen, som var ekstremt sentralt i det laget i fjor. De har fått inn noen spennende spillere, men litt usikkert om de kan slå til. 

– Rosenborg blir seriemester fordi de gjorde en knallsesong i fjor. De har stort sett bare fått forsterket laget og ikke mistet noen verdifulle spillere. Jeg tror Molde tar sølvet og Viking tar bronsen. Godset er ikke gode nok i år. slår Mini fast. 

 Også fotballekspertene Solveig Gulbrandsen og Freddy Dos Santos har Rosenborg som gullfavoritt.

– Rosenborg har hatt et stabilt lag over tid, og er veldig revansjelysten etter sølvet fra i fjor, sier Solveig Gulbrandsen.

Her er svarene fra klubbene:

Brann:

Rikard Norling, trener:

– Brann vinner, Lillestrøm tar sølv og Molde bronsen.

Erlend Hanstveit, kaptein:

– Rosenborg tar gull. Strømsgodset tar sølv. Brann tar bronse. 

Bodø/Glimt: 

Jan Halvor Halvorsen, trener:

– Jeg tror gullet vil stå mellom Godset eller Rosenborg. Molde på tredjeplass.  

Ruben Imingen, kaptein:

– Det står mellom Rosenborg, Strømsgodset og Molde. Vanskelig å si hvem som skal vinne, men skal jeg tippe så tror jeg RBK trekker det lengste strået. De har den beste stallen.

Haugesund:

Jostein Grindhaug, trener:

– Rosenborg vinner. Molde og Godset på plassene bak. 

Per Morten Kristiansen, kaptein:

– Molde vinner. Topp tre blir Molde, Rosenborg og Haugesund.

Lillestrøm: 

Magnus Haglund, trener:

– Rosenborg vinner foran Molde og Viking. Rosenborg har bred og sterk stall, i tillegg til kontinuitet på trener og spillersiden. De var gode i fjor, og har forsterket stallen med Morten Gamst Pedersen og Riku Riski.

Frode Kippe, kaptein: 

– Jeg går for Rosenborg, Godset og Molde i den rekkefølgen. Godset har levert høyt nivå over flere år. De kommer helt sikkert til å være der oppe i år også. De har mistet noen spillere som ikke er så lette å erstatte, men de har fått inn noen spennende unggutter også, så jeg tror de er med selv om de er mer svekket enn i fjor. Rosenborg vil nok gå forbi, tror jeg.

Molde: 

Tor Ole Skullerud, trener: 

– Jeg liker ikke disse spørsmålene. Jeg er så dårlig til å tippe at du skal få slippe det av meg. Jeg er opptatt av at vi skal være i toppen av Tippeliga-tabellen, og så mye mer enn det har jeg ikke.

Ørjan Nyland, Molde-profil:

– De tre lagene som kommer til å være der er nok oss selv, Rosenborg og Strømsgodset. Så ser Vålerenga sterke ut, og både Viking og Aalesund var gode i fjor.

Odd:

Dag-Eilev Fagermo, trener:

– Rosenborg, Strømsgodset og Molde. I den rekkefølgen

Steffen Hagen, kaptein: 

– Jeg tror Rosenborg tar gull, Godset sølv og Molde bronse. RBK er alltid solide, og med gode spillere og den vinnerkulturen de har, havner de øverst. 

Rosenborg:

Per Joar Hansen, trener:

– Ganske åpent og vanskelig å rangere. Står mellom fem-seks klubber. Mer vil jeg ikke si

Alexander Søderlund, RBK-profil:

– Gullet går vel til oss. Og så har vi Molde, og så får vi si Godset da. De har vel slitt litt i oppkjøringen, sånn som vi har gjort. Men når det kommer til stykket er det noe helt annet å spille treningskamper enn seriekamper, så jeg tror nok at de kommer sterkt.

Sandnes Ulf: 

Asle Andersen, trener:

– Godset vinner, Rosenborg blir nummer to, og Molde tar tredjeplassen. 

Aksel Berget Skjølsvik, kaptein:

– Rosenborg tar gullet. Topp 3: Rosenborg, Godset, Molde.

Sarpsborg 08:

Brian Deane, trener:

– Det blir veldig jevnt i toppen, men jeg holder en knapp på Rosenborg. Molde og Strømsgodset blir de sterkeste utfordrerne. Alle skal spille europacup, og alle har sterke staller. Det laget som bruker stallen best, vinner. 

 Ola Heieren Hansen, kaptein:

– Strømsgodset vinner foran Rosenborg og Molde.

Sogndal:

Johan Olsson, trener:

– Rosenborg tar gullet foran Brann og Viking.

Rune Bolseth, kaptein:

– Strømsgodset vinner foran Molde og Brann. Det er veldig vanskelig å spå utfallet. Jeg tror disse tre lagene, samt Rosenborg, vil skille seg ut. Hvem som trekker det lengste strået, blir ganske bingo, men magefølelsen sier Godset i år også. Jeg tro Molde og Brann vil heve seg etter et år med underprestering.

Stabæk:

Bob Bradley, trener:

– Rosenborg vinner foran Molde og Strømsgodset. Det kommer til å bli veldig tett og spennende. Mye vil avgjøres av hva som skjer frem mot overgangsvinduet stenger.

Jon Inge Høiland, Stabæk-veteran:

– Rosenborg tar gullet foran Brann og Strømsgodset. 

Start:

Mons Ivar Mjelde, trener:

– Rosenborg tar gullet. Molde blir nummer to, mens Start tar bronsen. 

Håkon Opdal, kaptein:

– Jeg tror det blir en jevnt og spennende i toppen av Tippeligaen i år, men ønsker ikke å tippe tabellplasseringer.

 Strømsgodset:

Ronny Deila, trener:

– Jeg tror at de lagene som har vært i toppen over tid nå, kommer til å prege toppen av norsk fotball det neste året også, fordi det - kanskje utenom Strømsgodset - har vært mye kontinuitet i alle lagene. Så per dags dato tror jeg Rosenborg, Molde og Haugesund blir et hode foran oss og noen andre lag, så får vi se om vi klarer å utligne det i løpet av sesongen. Om jeg skal peke på en gullfavoritt vil jeg si Rosenborg. De har forsterket laget sitt med to gode spillere og fått enda større kontinuitet.

Adam Larsen Kwarasey, kaptein:

– Rosenborg er den største favoritten sammen med Molde, så er vi rett bak der igjen. RBK har forsterket laget. Molde har hentet mange spennende spillere, mens vi har mistet noen nøkkelspillere fra i fjor. Vi har også fått mange spennende typer, men det tar nok litt tid før det fungerer like bra som i fjor. Champions League-kvaliken tror jeg vil gi mer energi enn den tar.

Viking:

Kjell Jonevret, trener:

– Molde tar gullet. Strømsgodset og Rosenborg følger nærmest.

Indridi Sigurdsson, kaptein:

– I topp seks vil Molde, Rosenborg, Strømsgodset, Viking, Brann og Aalesund kjempe. Det vil bli veldig jevnt mellom disse lagene.

Vålerenga:

Kjetil Rekdal, trener:

– Rosenborg vinner fordi de har beholdt laget fra i fjor og forsterket med Riku Riski og Morten Gamst Pedersen. Molde følger nærmest. De har en sterk stall og er revansjelystne etter 6. plassen i fjor. Strømsgodset klarer å ta en medalje i år også.

Christian Grindheim, kaptein:

– Molde vinner foran Rosenborg og Strømsgodset.

Aalesund:

Jan Jönsson, trener:

– Rosenborg har hentet inn noen gode spillere i vinter, mens i Strømsgodset og i Molde har det forsvunnet mange både ut og inn. Det taler for RBK. Men Molde og Godset kan bli farlige.

Jonatan Tollås Nation, kaptein:

– Strømsgodset vinner. De har vært stabilt gode de siste årene, driver bra og har funnet gode erstattere for spillerne de har mistet. Rosenborg har ressursene og bør absolutt være der oppe. Jeg er ikke sikker på at de lever opp til forventingene, men jeg tipper dem på 2. plass. Bronsen går til AaFK. Vi ble nummer fire i fjor og bør klare å bli bedre i år. Vi rotet bort mye poeng på hjemmebane i fjor og har mange spillere som kan ta nye steg i år. Hvor høyt vi havner, avhenger imidlertid av hvem vi henter inn.

Hvem tar gullet og de øvrige medaljene? Ta diskusjonen i kommentarfeltet.