HOLD PÅ HATTEN:  Det bor 800 personer i pave Francis' lille stat, og i januar ble det forsøkt smuglet inn 340 gram kokain til en eller flere av innbyggerne.
HOLD PÅ HATTEN:  Det bor 800 personer i pave Francis' lille stat, og i januar ble det forsøkt smuglet inn 340 gram kokain til en eller flere av innbyggerne.

Kokain-kondomer forsøkt smuglet inn til Vatikanet

Narkotika verdt flere hundre tusen sendt i posten til lilleputstaten. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I januar ble 340 gram kokain forsøkt smuglet inn i Vatikanstaten, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Stoffet har en gateverdi på flere hundre tusen kroner. 

Historien er først blitt kjent nå, etter at italiensk politi, som har ansvar for lov og orden i staten, i to måneder har forsøkt å lure mottakeren av stoffet. 

Det var det tyske bladet Bild am Sonndag som først omtalte saken.

Kokainen var pakket inn i 14 kondomer, og ble stanset i Tyskland i midten av januar. Det er ikke kjent hvilket land kokain-kondomene ble sendt fra, eller nøyaktig hvem de skulle til.

Det antas at pakken ble sendt fra Sør-Amerika. Adressaten var Vatikanets eget postkontor.

Det betyr at hvem som helst av de 800 innbyggerne kunne ha vært mottaker av pakken. 

Ville lure mottakeren

Bild am Sonndag skriver at italiensk politi forsøkte å lure mottakeren ved å vente på at han eller hun skulle hente pakken på postkontoret.

Ingen dukket opp på postkontoret for å hente pakken, og nyhetsbyrået Associated Press skriver at mottakeren kan ha blitt tipset om at politiet var på saken.

Vatikanets talsmann Federico Lombardi bekrefter overfor Associated Press at de samarbeider med politiet for å finne ut hvem smuglerne er, og ikke minst hvem mottakeren skulle være.