KORSBÅNDET RØK: 6-9 måneder på sidelinjen venter for Mari Molid etter at korsbåndet røk.
Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
KORSBÅNDET RØK: 6-9 måneder på sidelinjen venter for Mari Molid etter at korsbåndet røk. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Korsbåndet er røket for Mari Molid

6-9 måneder på sidelinjen venter for Levanger-spilleren.

Mari Molid skadet kneet sitt i nedrykkskampen mot Storhamar søndag. I etterkant var det fryktet at korsbåndet var røket.

– Har fått svar, var som fryktet. Korsbåndet er røket. Tøff beskjed å få. Orker ikke å prate mer om det nå, skriver hun i en tekstmelding til TV 2.

Det betyr at 23-åringen må forberede seg på 6-9 måneder på sidelinjen. Det er dårlig nytt for Larvik, som nylig signerte Molid fra Levanger. 

– Det er selvfølgelig kjedelig, men jeg har trent mange utøvere som har kommet sterkt tilbake etter slike skader, og det kommer helt sikkert Mari til å gjøre også, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad.

– Vi har kontrakt med henne, og selv om det vil ta tid, har vi et godt apparat som skal få henne frisk og rask, og sørge for at hun får den behandlingen hun trenger. 

Etter et år ute ble Molid hentet inn til VM i desember i fjor i det som var et nykomponert midtforsvar sammen med Isabel Blanco.

Sistnevnte har takket nei til videre landslagsspill, og med Molid også ute, skaper det hodebry for landslagsledelsen også. I verste fall mister hun EM i desember.

– Det er først og fremst veldig kjedelig for Mari, som har vært i rivende utvikling og hatt en riktig god sesong. Det er veldig leit, men det er sånn det er med sporten vår, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 tidligere mandag før han visste hva utfallet var.

Denne uken skal Norge spille EM-kvalifiseringskamper mot Hviterussland. Norges Håndballforbund skriver på sine hjemmesider at de har kalt inn Tine Stange som erstatter. Sist hun var inne på a-landslaget var i 2011.

– Det betyr at det er andre som skal inn og trø til og får mer spilletid og muligheter. Sånn er det i lagspill. Mari får den hjelpen og støtten hun trenger, legger han til.