Derfor tar Rosenborg gull

TV 2s fotballeksperter har talt. Se hvordan de tror årets Tippeliga-sesong ender.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fem dager til Tippeligaen sparkes i gang.

Søndag kveld tok TV 2s fotballeksperter Ole Martin Årst, Solveig Gulbrandsen og Freddy dos Santos for seg lag for lag og satt til slutt igjen med den tabellen de mener kommer til å være den riktige når sesongen er over.

Rosenborg tar gull
Ekspertene tror ikke Strømsgodset vil makte å forsvare seriegullet fra i fjor og tipper drammenserne på bronseplass.

De tror også at Tor Ole Skullerud vil føre Molde til sølvplass i sin debutsesong som sjef i rosenes by. På topp tror de at gullkåte trøndere vil befinne seg når det hele er over i november.

Se ekspertenes begrunnelse i videovinduet øverst i artikkelen

– Vi var ganske enstemmig i denne beslutningen. Strømsgodset er svekket, det er ikke Rosenborg. De har fått inn spillere som Riku Riski og Morten Gamst Pedersen. De har noen utfordringer, men i løpet av en lang sesong så vil det offensive slagkraftige mannskapet deres bikke det i deres favør, sier Ole Martin Årst.

Tror Gamst vil bli avgjørende
Rosenborg hentet tidligere i vinter hjem Morten Gamst Pedersen. Det er en signering Årst tror kan føre gullet tilbake til Trondheim.

–  Han sprenger alle testene de har der oppe. Det er slik jeg kjenner Morten Gamst Pedersen. Han er ekstremt profesjonell. Du finner nesten ingen som er bedre trent enn ham. Ja, han har tjent en haug med penger, men han glemmer aldri hvorfor han har tjent de pengene. Han er ekstremt nøye med både trening og kosthold. Og kjenner jeg ham riktig er han nok ivrig på  å vise seg frem, sier Årst.

Sarpsborg 08 og Stabæk ned
I andre enden av tabellen tror ekspertene at Sarpsborg 08 og Stabæk kommer til å rykke ned mens de spår at Sogndal må ut i kvalik.

– Det er ikke noe stor overraskelse at jeg sier at Stabæk vil få en veldig tøff sesong og ende sist i Tippeligaen. De rykket opp med det de selv sa var et ganske middelmådig Adeccoliga-lag. De var gode på de riktige tidspunktene, hadde en forferdelig start, men klarte å karre seg til andreplassen til slutt. Det vil bli et veldig stort sprang opp nå, sier Freddy dos Santos.