Hyttenabo i sjokk:
– Dette er dypt tragisk

Øyvind Fladås kjenner godt til familien som har brukt hytta i flere generasjoner.

Øyvind Fladås har vært hyttenabo til familien til kvinnen (31) og sønnen (7) som døde etter det som trolig var en gasslekkasje i hytta ved Lauvtjern ved Hokksund.

Han var ikke selv på hytta lørdag kveld, men ble varslet om at noe hadde skjedd av venn og kjentmann i området, Børre Haare.

– Tragisk

Han dro derfor rett opp til hytteområdet søndag morgen.

– Dette er dypt tragisk, og det har ikke gått opp for meg hva som har skjedd, sier nabo Fladås til TV 2.

Haare forteller at han ikke kjente de rammede, men at han har kjent families eldre generasjoner. 

RYSTET: Børre Harre og Øyvind Fladås bor like ved hytten ved Lauvtjern i Hokksund hvor to mennesker mistet livet i natt. (Foto: Anne Mone Nordahl/TV 2)
RYSTET: Børre Harre og Øyvind Fladås bor like ved hytten ved Lauvtjern i Hokksund hvor to mennesker mistet livet i natt. (Foto: Anne Mone Nordahl/TV 2)

– Det er fryktelig tragisk. Det er mennesker som ikke har trådt over dørstokken til livet engang som har gått med her. Og det er jo ekstra sterkt når det er i nabolaget. Det er bare en ting. Det er tragisk.

Ved midnatt søndag meldte politiet i Søndre Buskerud om to personer som var funnet døde på en hytte ved Lauvtjern ved Hokksund i Buskerud. Mor (31) og sønn (7) er bekreftet omkommet. 

Livstruende skadd

To personer er i tillegg livstruende skadet og fraktet til Ullevål sykehus i luftambulanse. Den ene er datteren til kvinnen, samt en mann i 20-årene. Det bekrefter pressevakt ved Oslo universitetsykehus søndag morgen.

Begge er til intensivbehandling med livstruende skader etter gassforgiftning, opplyser sykehuset til NTB.