SKAL VI VÆRE VENNER? Luis Suarez lurer på om han bare skal ta av seg Liverpool-drakten og bytte til en lyseblå. Neste sesong kan han og Vincent Kompany være lagkamerater i Manchester City. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
SKAL VI VÆRE VENNER? Luis Suarez lurer på om han bare skal ta av seg Liverpool-drakten og bytte til en lyseblå. Neste sesong kan han og Vincent Kompany være lagkamerater i Manchester City. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES

Fotballryktene: 
– Suarez er tapt for Liverpool

Og her får du de åtte spillerne Barcelona ville ha i januar.

Hvem er ditt favorittlag koblet til foran sommerens overgangsvindu?

Det er fortsatt lenge til klubbene får kjøpe nye spillere. Men spekulasjonene er allerede mange i media.

Og alt tyder på at det skal brukes mye penger denne sommeren.

Benficas trener Jorge Jesus bekreftet torsdag at Liverpool har en konkret interesse for spissen Rodrigo. Den brasilianskfødte spanjolen kom aldri på banen mot Tottenham, men har vist et og annet tidligere i sin korte karriere som gjør at Brendan Rodgers vil ha ham til Liverpool, skriver Daily Mail.

Mange har kanskje lurt på hvorfor Liverpool virker å være på spissjakt. Selv ikke de sterkeste Manchester United-brillene har unngått å se at de rødes angrep har fungert over middels denne sesongen. Men nå skriver Marca at Luis Suarez er tapt for Liverpool etter denne sesongen. Den spanske hovedstadsavisen melder at Citys sportsdirektør Txiki Beguiristain allerede har kommet til enighet med uruguayaneren. Og der Arsenal ikke ville betale i fjor sommer, da Liverpool ga blaffen i kontraktsklausulen Suarez hadde sikret seg, er ikke penger noe tema for Manchester Citys eiere. Og kanskje blir det en takk for sist fra Suarez til Liverpool-ledelsen, som nektet å oppfylle sine forpliktelser overfor ham.

Det har lenge vært rolig rundt Manchester City. Kanskje fordi de vet at de ikke trenger å gjøre så mye speiderarbeid. De bare går inn og overbyr konkurrentene når de har siktet seg ut sine overgangsmål. Sånn er det å ha utømmelige oljebrønner. Nå vil de ha det argentinske keepertalentet Geronimo Rulli. Barcelona, Atletico Madrid og Porto har alle fulgt Estudiantes-keeperen lenge, skriver Daily Mirror.

For er det en ting Manchester City skal ha, så er det en ny keeper. Det er ikke akkurat sett på som et kvalitetsstempel å ha Englands landslagskeeper som førstevalg mellom stengene. Alt tyder på at Joe Harts dager er talte i City til sommeren. Ifølge L'Equipe skal Victor Valdes være så godt som klar for klubben. Med Valdes og Rulli på plass, så kan det bli en lang vei til banen for Hart.

Chelsea vil ha Diego Costa og Atletico Madrid vil ha Fernando Torres. Det burde være et godt utgangspunkt for en byttehandel. Og nå vil heller ikke Torres utelukke at han spiller for Atletico Madrid igjen. Ifølge Daily Mirror er han slett ikke uvillig til å spille under Diego Simeone, som han spilte sammen med i nettopp Atletico Madrid.

Gianluca Di Marzio er overgangsorakelet i Italia. Når han melder noe, så er det som oftest ikke tatt helt ut av luften. Nå skriver han på nettsiden sin at agenten til Mario Mandzukic er i London for å ha samtaler med Chelsea og Arsenal. Ivan Cvjetkovic ønsker å få klarhet i hvilke tanker de to Premier League-klubbene har for sin klient dersom han bestemmer seg for å dra til England. Kroaten har 17 mål på 23 bundesligakamper denne sesongen, men har langt på vei bestemt seg for å forlate Bayern München når Robert Lewandowski ankommer til sommeren. Også Real Madrid skal være interessert i Mandzukic.

Med Bacary Sagna på jakt etter en saftig pensjon, så blir det til stadighet koblet nye høyrebacker til Arsenal. London Evening Standard skriver at The Gunners følger nøye med Eintracht Frankfurts Sebastian Jung. 23-åringen er et av få lyspunkt for bundesligaklubben denne sesongen, og kommer trolig til å forlate klubben til sommeren. En annen som skal være aktuell er Southamptons Calum Chambers. 19-åringen er det siste skuddet på en imponerende talentstamme hos The Saints. Også Manchester United skal være interessert i Chambers. Alt tyder på at Arsenal ikke vil satse på Carl Jenkinson som førstevalg uansett, og nå håper Newcastle å få 22-åringen på lån hele neste sesong.

Er det en ting man kan være sikker på, så er det at Manchester United kommer til å hente inn en midtstopper eller to før neste sesong. Veteranene Nemanja Vidic og Rio Ferdinand er ferdig når det settes punktum for 2013/14-sesongen. Vidic drar til Inter, mens Ferdinand er blitt faset gradvis ut utover sesongen. Ifølge Daily Mail skal David Moyes nå ha sett seg ut Southamptons Dejan Lovren som en potensiell erstatter. Lovren har imponert stort i sin debutsesong i Premier League. Og med sine 24 år har kroaten en perfekt alder for Moyes når han skal bygge opp igjen fortet på Old Trafford.

En annen på Manchester Uniteds ønskeliste er Sporting Lisboas midtbanespiller William Carvalho. Men Moyes må få fingeren ut dersom han vil ha 21-åringen fra Sporting Lisboa. Ifølge talkSPORT skal Inter ha handlet mens andre klubber har tatt noen ekstra runder før de bestemmer seg, og lagt inn et bud på Carvalho, som spås å kunne bli en av verdens beste defensive midtbanespillere.

Det er vel heller ikke til å stikke under en stol at Patrice Evra har sine beste dager bak seg. Manchester United har lenge vist interesse for Southamptons Luke Shaw, men etter at Chelsea kom på banen, er londonerne favoritter til å sikre seg Chelsea-supporteren. Nå skriver Super Deporte at Moyes hadde speidere på plass da Valencia møtte Athletic Bilbao. Der kikket de på Valencias venstreback Juan Bernat, som skal være et alternativ som Evras erstatter. Speiderne skal også ha tatt noen notater på Athletics Ander Herrera.

Roma har sett seg ut Premier League som et interessant marked etter suksessen med å hente Gervinho fra Arsenal. Nå skal klubben ha sett seg ut fem potensielle sommerkjøp i England. Ifølge Corriere dello Sport skal klubben ønske seg en ny venstreback, og både Newcastles Davide Santon og Alexander Buttner fra Manchester United skal være på blokken. Der står også navnet til Tottenhams midtbanespiller Paulinho. En spiss står også høyt i kurs i den italienske hovedstaden. Og den skal helst være fysisk sterk og belgisk. For både Chelseas Romelu Lukaku og Aston Villas Christian Benteke blir nevnt som aktuelle for Roma.

Everton-manager Roberto Martinez følger med på hva som skjer i hjemlandet Spania, og har fått med seg at kolombianske Jeison Murillo har imponert stort i midtforsvaret til Granada denne sesongen. talkSPORT skriver at The Toffees vil gjøre et fremstøt for å sikre seg 21-åringen i sommer, men for kamp av Atletico Madrid.

Tottenham-legenden Glenn Hoddle er ikke imponert over måten hans gamle klubb forvaltet millionene de fikk for Gareth Bale i fjor sommer. Ifølge Daily Mirror går han så langt som å si at klubben nærmest har handlet i blinde da de handlet for en milliard før denne sesongen. En sterk kontrast der til fotballekspertene over hele Europa som i høst hyllet Franco Baldini som den store vinneren på overgangsmarkedet.

Men nå kan det se ut til at Spurs angriper overgangsmarkedet på et litt annet vis når vinduet åpner til sommeren. For talkSPORT skriver at når målskye nordlondonere leter etter en ny spiss, så ser de ikke lenger til Europas storklubber. Nå skal Burnleys måltjuv Danny Ings være en aktuell herremann.

ESPN har fått tak i en liste som Barcelona-trener Tata Martino leverte til daværende klubbpresident Sandro Rosell. Der står åtte navn som Martino ønsket å hente til klubben i januar. Han ville først og fremst forsterke forsvaret, og hadde satt opp følgende spillere i den bakre lagdelen: Neven Subotic (Borussia Dortmund), Santiago Vergini (Estudiantes), Doria (Botafogo), Filipe Luis (Atletico Madrid). På midtbanen ville han ha Borussia Dortmunds Ilkay Gündogan og Arda Turan fra Atletico Madrid. Og i angrep var Manchester Citys Sergio Agüero og Lazio-veteranen Miroslav Klose de han ønsket seg. Vergini havnet i Sunderland på lån. De øvrige ble værende i sine klubber. Men Rosell hadde levert listen tilbake til Martino med kommentarer om spillernes tilgjengelighet, hvor bare Atletico Madrid-duoen Filipe Luis og Arda ble erklært umulige å få.

I MLS er man ikke så veldig nøye på videresalgspotensialet når de henter spillere. Ifølge Marca skal David Beckham ha sett seg ut David Villa når hans nye lag i Miami gjør sitt inntog i ligaen i 2017. Den spanske måltjuven vil da være 36 år. Verdien hans vil neppe gå i været etter en sesong eller to i det sydlige USA.