Supporterledernes klare tale: Ingen unner Chelsea seriegullet

Fire lag kjemper om Premier League-tittelen. Blant de norske supporterklubbene er det ingen som unner Chelsea suksess.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Premier League svinger inn på oppløpssiden, og det ser ut til å bli jevnere enn på svært lenge. 

Chelsea ligger øverst med sine 66 poeng, men Manchester City vil gå opp i 69 poeng dersom de vinner sine tre hengekamper.

Videre kan både Liverpool og Arsenal (62 poeng) krype opp i ryggen på Chelsea dersom de vinner sin ene hengekamp. 

Med fire ulike tittelkandidater, tok vi en prat med lederne av de norske supporterklubbene.

Vi ville høre hvem de unner tittelen, og hvem de virkelig ikke unner tittelen, dersom deres eget lag ikke vinner.

Arsenal og Liverpool kom best ut. Chelsea kom suverent dårligst ut.

– En sunn og edruelig klubb

Pål Christian Møller fra Liverpools norske supporterklubb, er en av to supporterledere som gir sin støtte til Arsenal.

– Jeg sier Arsenal fordi de og Liverpool er lagene som i minst grad har kjøpt seg til suksess.

Vidar Helseth, daglig leder i Chelsea Supporters Norway. Foto: chelsea.no
Vidar Helseth, daglig leder i Chelsea Supporters Norway. Foto: chelsea.no

Arsenal trekkes også frem av Vidar Helseth, daglig leder i Chelseas norske supporterklubb. Dette til tross for at Wenger og Mourinho jevnlig havner i ordklammeri. 

– Hvis Chelsea ikke vinner, så håper jeg at Arsenal gjør det. De er, i forhold til flere av sine konkurrenter, en sunn og edruelig drevet klubb. Supporterne jeg møter er jevnt over avbalanserte og konstruktive, i sterk kontrast til spesielt enkelte andre rødkledde. Jeg unner også Wenger suksess. Han er en stødig og bra manager. Om han bare var litt mer kynisk så ville Arsenal hatt flere troféer i skapet sitt. Det er jeg sikker på, sier Helseth til TV 2.

Med "andre rødkledde" sikter Helseth naturligvis til Liverpool.

– Til tross for at jeg kjenner mange flotte Liverpool-supportere, så er det uten tvil laget med flest ufine og useriøse supportere. Selvfølgelig veier det også tungt at de på en måte har blitt Chelseas argeste rival, sier Helseth, som presiserer at han ikke sikter til det sportslige. Noen utfordrer har de ikke vært på lang tid, mener Helseth. 

Helseths Chelsea møter ikke mye kjærlighet fra Liverpool heller. 

Pål Christian Møller i Liverpool FC Supporters Club Norway er en av mange som håper at Chelsea ikke vinner tittelen. Foto: Privat
Pål Christian Møller i Liverpool FC Supporters Club Norway er en av mange som håper at Chelsea ikke vinner tittelen. Foto: Privat

– Ut fra de kampene som gjenstår mener jeg at Chelsea er favoritter. De er øverst på tabellen og ser også ut til å ha det letteste programmet. Men dette er også laget jeg ikke ønsker skal vinne Premier Legue. De har lenge vært en av Liverpools største rivaler, sier Møller. 

Arsenal og City "støtter" Liverpool

Lederne for de to andre supporterklubbene, er ikke enig med Helseths syn på Liverpool. De håper tvert i mot at Liverpool trekker det lengste strået, dersom deres egen klubb ikke når helt opp.

– Personlig håper jeg Liverpool vinner, om ikke Arsenal skulle gjøre det. Måten Brendan Rodgers har bygget opp et slagkraftig lag, er veldig imponerende. De spiller en helt annen type fotball nå enn tidligere, og klubben ser ut til å driftes sunt. I tillegg unner jeg en klubblegende som Steven Gerrard å vinne Premier League. Det er godt å se at lojale fotballspillere faktisk finnes i dagens fotball, sier Morten Ruud Irgens, ansvarlig redaktør i The Gunners Post.

Arsenal-supporteren får støtte fra Tor Sønsteby, som leder Manchester Citys norske supporterklubb.

– Jeg håper i så fall på Liverpool. De spiller offensiv fotball, og det er lenge siden de har vunnet ligagull. 

Chelsea mest upopulære

De to supporterlederne er også enige i at Chelsea er laget de aller helst ikke vil se på toppen av tabellen når sesongen avsluttes.

Det betyr dermed at Chelsea betraktes som den minst ønskelige vinneren av supporterlederne i både Liverpool, Arsenal og Manchester City.

Ikke overraskende er José Mourinho en av grunnene til nettopp dét.

– Mourinho er en dårlig taper som fans flest misliker mer og mer. Han er nesten en like dårlig taper som Ferguson var, smeller det fra Sønsteby.

– Chelsea er laget jeg helst ser på en annen plass enn på toppen. Grunnene er flere. Lag som kjøper seg til suksess er ikke av min smak. Deres manager fremstår til tider som en komplett klovn og man har etter hvert sett seg lei av alle uttalelsene og spillet han bedriver. I tillegg er Chelsea en London-klubb, og siden vi ønsker å være best i London passer det dårlig at Chelsea kommer foran oss, mener Morten Ruud Irgens.

Helseth blir ikke overrasket når vi forteller at laget hans kom suverent dårligst ut blant de andre lagene.

– Det er akkurat som forventet. De andre har vunnet lite eller ingenting på mange år. Liverpool har strengt tatt aldri vunnet Premier League, mens Chelsea har en haug med troféer de siste årene. Sånt skaper bitterhet.

Dette svarte de fire supporterlederne:

Tor Sønsteby, Manchester City: Helst Liverpool, helst ikke Chelsea.
Morten Ruud Irgens, Arsenal: Helst Liverpool, helst ikke Chelsea.
Pål Christian Møller, Liverpool: Helst Arsenal, helst ikke Chelsea.
Vidar Helseth, Chelsea: Helst Arsenal, helst ikke Liverpool.

Hvem håper du vinner Premier League? Hvem håper du ikke å se på toppen av tabellen? Si din mening i kommentarfeltet!