Landslagssjef Roy Johansen på benken under OL i Sotsji. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Landslagssjef Roy Johansen på benken under OL i Sotsji. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

Utsetter kontrakts-forhandlingene til etter VM

Roy Johansen skulle få en avklaring om framtida i etterkant av OL. Nå er forhandlingene med Norges Ishockeyforbund utsatt til etter VM i mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): I 13 år har Roy Johansen vært landslagssjef med stor sportslig suksess. Etter to oppsiktsvekkende kvartfinaler på rad i VM i 2011 og 2012 har de to siste mesterskapene, VM i 2013 og OL i Sotsji, vært et steg tilbake for de norske iskrigerne.

Forhandlinger på is
Johansen har nøye vurdert fremtiden i det siste, og skulle etter planen sette seg ned med Norges Ishockeyforbund etter hjemkomst fra Sotsji.

Disse forhandlingene er nå lagt på is til etter VM i Hviterussland i mai.

– Det er noe vi har kommet til enighet om, er alt Johansen vil si til TV 2.

De siste årene har 53-åringen fått forlenget kontrakten med ett år av gangen, men etter det TV 2 erfarer ønsker han nå en ny toårskontrakt. At forbundet ved gjentatte reforhandlinger har vært relativt trege med å komme med et nytt tilbud, har vært en kilde til irritasjon hos Johansen.

– Ikke noe nytt
Det er sportssjef Petter Salsten og manageren for ishockeylandslaget, Bjørn Mathisrud, som fører forhandlingene på vegne av styret i Norges Ishockeyforbund.

Sistnevnte svarer kort på TV 2s henvendelse på Get-ligamøtet  på Ullevål stadion torsdag ettermiddag.

– Det er ikke noe nytt i forhandlingene, sier Mathisrud.

– Men de er lagt på is til over VM?

– Ja, det er de.

– Er det etter ønske fra dere?

– Det er noe vi ble enige om, vi lager ikke noe oppstyr rundt det nå og tar det i fred og ro etter VM, svarer Mathisrud kort.

Støtte fra Zucca
Johansen har hatt en høy «standing» internt på laget etter mange gode år i sjefsstolen. Under OL ble det i VG riktignok spekulert i om de desidert største stjernene, Mats Zuccarello Aasen og Patrick Thoresen, hadde vokst seg for store for landslagsledelsen.

Høy lønn, stjernestatus og daglige omgivelser på et høyere nivå enn det norske landslaget skal ha vært årsaken, som ble kraftig tilbakevist av Zuccarello Aasen på twitter.

Til TV 2 sier han nå at han håper Johansen fortsetter.

– Han har jo funka bra han, så så lenge han trives og har lyst ser jeg ikke noe dumt i det.

– Men syns du det kunne vært greit med en forandring i sjefsstolen?

– Det er egentlig ikke helt min jobb å svare på, men jeg syns det som sagt har funka bra det lille jeg har vært med landslaget i det siste.

Reagerte på blogginnlegg
– Du og Patrick Thoresen fikk jo kritikk i bloggen til VG-journalist Øystein Jarlsbo, om at dere ble for store for sjefen. Det reagerte du på, hvorfor det?

– Å få kritikk er helt greit, det tåler alle. Men jeg syns det blir for dumt at han driver og finner på ting og tang. Jeg leser ikke så mye av det han skriver uansett, og han er jo ikke så mye i media. Så kanskje han så sitt snitt til å profilere seg selv litt, sier Zuccarello.

– Hva slags ting sikter du til da?

– Det kan være det samme. Jeg er egentlig ferdig med den saken der, og trives bra med Roy når jeg er med landslaget, konstaterer New York Rangers-stjerna.