PENGER PÅ VEI INN: Johannes Thingnes Bø kan forvente seg en saftig lønnsøkning foran neste sesong. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB scanpix
PENGER PÅ VEI INN: Johannes Thingnes Bø kan forvente seg en saftig lønnsøkning foran neste sesong. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB scanpix

Skiskytingkometen soper inn: – Er blitt millionær i løpet av sesongen

– Jeg trenger ikke studielånet lenger, sier kometen Johannes Thingnes Bø (20).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Holmenkollen Park Hotell (TV 2): Johannes Thingnes Bø debuterte i Holmenkollen i fjor vinter med et stempel som ung og talentfull. Nå - litt over et år seinere - er 20-åringen i høyeste grad fortsatt ung og talentfull. Men nå er også Stryn-kometen en av sportens aller største profiler.

Hele fem verdenscupseirer er det blitt denne sesongen. Sist helg sopte han med seg intet mindre enn tre på rappen i finske Kontiolahti.

– Har gode forhandlingskort

De solide resultatene gir ikke bare et løft av selvtillit. Thingnes Bø kan også forvente seg et kraftig lønnsbyks som følge av oppturen.

– Det blir et veldig bra opplegg neste sesong. Jeg får et veldig bra hopp i min egen inntekt, og jeg vil få nye sponsorer. Jeg har gode forhandlingskort på hånda nå, så det blir harde forhandlinger, sier Thingnes Bø til TV 2 og gliser.

Og der vil ikke lillebroren til Tarjei Bø oppføre seg underdanig.

SENASJONEN: Johannes Thingnes Bø har all mulig grunn til å glise om dagen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SENASJONEN: Johannes Thingnes Bø har all mulig grunn til å glise om dagen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

– Frem til nå så har det eneste forhandlingskortet mitt vært at jeg er et talent, men uten noen særlige resultater. Nå har jeg imidlertid resultater som nesten ingen andre kan skilte med. Da ser jeg ingen grunn til å se på meg selv som en junior. Jeg vet jeg er god nok for gode avtaler, sier Thingnes Bø, som for ordens skyld er sisteårsjunior denne sesongen.

20-åringen vil ikke avsløre hvor mye penger det er snakk om. Til det svarer han bare lurt:

– Jeg har nok til salt i maten og jeg vil klare meg uten studielån.

Og påpeker kjapt:

– Penger er ingen motivasjon for meg som skiskytter. Men det er selvsagt deilig å få lønn for strevet.

– Har sopt inn premiepenger

TV 2 vet likevel at det er snakk om et byks i millionklassen. Og summen kan bli enda større når de pågående sponsorforhandlingene er i boks.

TV 2s skiskytingsekspert, Ole Kristian Stoltenberg, mener den nye stjernen virkelig har rykket opp i toppdivisjonen i løpet av vinteren.

– Han er blitt millionær i løpet av sesongen. Han har sopt inn vel 70 000 euro (ca 600 000 kroner) i premiepenger. I tillegg kan han vinne 130 000 kroner hvis han blir nummer to i verdenscupen. Og da har jeg ikke en gang nevnt alle bonusene, sier han til TV 2.

– Det blir som en ny verden for Johannes nå. Jeg vet ikke hvor mange avtaler han har per nå, men det er nok ikke all verden. Han har flere internasjonale juniorgull bak seg, men det er noe helt annet å ta fem verdenscupseirer i løpet av en sesong, sier Stoltenberg.

Ekspertkommentatoren mener Thingnes Bø er et drømmeobjekt for sponsorene. For ikke bare leverer han i skisporet, men også utenfor.

– Jeg pleier å si at idrett handler om to ting: Å levere resultater og hvordan man er som person. Johannes er rett og slett et fantastisk sponsorobjekt. Han har kommet inn som et frisk pust, har glimt i øyet, humør og leverer gode og kloke svar, sier Stoltenberg.

– Tok 10. plass som 16-åring

Han har kjent til Thingnes Bøs talent i mange år. Likevel er han nærmest sjokkert over hvor god unggutten har vært denne vinteren.

– Jeg er veldig overrasket. Foran sesongen så tenkte jeg at det ville vært helt fantastisk om han klarte å kjempe en pallplass. At han som sisteårsjunior går inn og tar fem seirer. Jeg er stum av beundring, sier Stoltenberg.

– Jeg husker godt første gangen jeg la merke til Johannes. Da var han 16 år og deltok i senior-NM. Det endte med en 10. plass. Det har vel knapt skjedd tidligere. Jeg skjønte med en gang at han er en råtass.

Foran årets ukens tre Kollen-renn forventer likevel ikke Stoltenberg altfor mye av Thingnes Bø.

– Jeg håper han kjemper om pallplass. Han vil nok markere seg uansett, for formen er unektelig god. Det er det ingen tvil om. Men vi må gi Johannes lov til å feile videre også. Det vil svinge både opp og ned i utviklingen, sier han.

Thingnes Bø selv svarer kjapt og selvsikkert på spørsmål om sine egne muligheter:

– Jeg har tre gode sjanser til å vinne, sier han og smiler.