Jan Tore Kjær har hatt tøffe dager denne uken. Torsdag la han frem KHL-planene til Vålerenga for de øvrige klubbene i Get-ligaen. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Jan Tore Kjær har hatt tøffe dager denne uken. Torsdag la han frem KHL-planene til Vålerenga for de øvrige klubbene i Get-ligaen. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Vålerengas KHL-presentasjon får hard medfart

Get-ligaklubbene lot seg ikke overbevise på dagens informasjonsmøte. - De kunne vært bedre forberedt, medgir ishockeypresident Nils Gerhard Nilsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ullevål stadion (TV 2): Representanter fra Get-ligaklubbene møttes i ettermiddag på Ullevaal stadion for å diskutere Vålerengas ønske om å bli med i den russiske ishockeyserien KHL kommende sesong.

Norges Ishockeyforbund og VIF-direktør Jan Tore Kjær presenterte hvor langt klubben har kommet i søknadsprosessen, og hvordan de ser for seg å etablere et nytt lag i KHL, samtidig som seriemesteren fortsetter i Get-ligaen til høsten.

Formålet var å drøfte fordeler og ulemper for norsk ishockey med et lag i KHL, uten at det vil frata Get-ligaen oppmerksomhet.

Slaktet presentasjonen

TV 2 var tilstede da møtet var i oppbruddsfasen like over klokka 15, og stemningen var lettere oppgitt over det de øvrige klubbene ble presentert av Kjær.

– På bakgrunn av den informasjonen som ble fremlagt i dagens møte er det umulig for Lørenskog å svare ja eller nei til om vi er positive til dette. Punkt én må være at det blir fremlagt en konkret prosjektbeskrivelse og det så vi ikke noe til under dagens møte.

– Ingen av klubbene eller forbundet hadde noen svar på om dette er positivt eller negativt for norsk hockey, mener Lørenskogs administrerende direktør, Svein-Erik Edvartsen.

– Var ikke det formålet med møtet?

– Jo, men det må du spørre Jan Tore Kjær om. Det var en rekke spørsmål til Vålerenga, men så lenge det ikke foreligger en forretningsplan så blir det vanskelig for oss svare - selv om vi i utgangspunktet er positive, svarer Edvartsen.

– Kunne vært bedre forberedt

Møtet kommer bare to dager etter at det ble kjent at Vålerengas Brendan Brooks ikke har gyldig arbeidstillatelse. Dette har tatt mye tid for Jan Tore Kjær, som uttalte til TV 2 onsdag ettermiddag at han ikke hadde hatt tid til å begynne på sin presentasjon.

– Det syntes, for å si det sånn, ler Stavanger Oilers daglige leder Paul Higson.

– Hvordan da?

– Nei, han har kommet med et innlegg hvordan de tenker og det er helt greit. Tidshorisonten her er kort, det forstår alle, sier Higson.

– De kunne vært bedre forberedt, medgir ishockeypresident Nils Gerhard Nilsen.

– Jeg tror de har mange spørsmål sjøl også, men de kunne laget en bedre forretningsplan og synliggjort det.

– Var ikke en presentasjon

– Det bærer litt preg av hva det er usikkerhet om hva dette egentlig er, og det er blanda tilbakemeldinger fra klubbene - og det ante vi - og derfor var det ålreit å få lettet det i fellesskap, utfyller Nilsen.

Direktør Kjær sier på sin side at det ikke dreide seg om en presentasjon.

– Nå var det forbundet som skulle presentere sitt, vi har sendt en søknad til dem, og svart på 10-15 spørsmål. Vi skulle ikke presentere noe her i dag, men sa bare hva vi har gjort og presenterte ikke noe på skjerm eller noe som helst, sier Kjær.

– Fikk du overbevist dem da?

– Det handler om hva dette vil bety for norsk hockey, med et flaggskip i KHL med masse norsk landslagsspillere. Vi tenker jo at dette blir knallbra for Vålerenga, men hadde jeg representert de andre klubbene hadde jeg også vært mer skeptisk, medgir Kjær.

Avklares neste uke

Ishockeyforbundet har nå bedt alle Get-klubbene om å gi et skriftlig svar innen onsdag neste uke om de er positive eller negative til Vålerengas søknad.

– Vi har hatt en del diskusjoner hos oss, og nå skal jeg ta med hjem det jeg har hørt her, også skal vi ta en ny runde, forteller Higson.

– Det er mindre risiko for norsk ishockey å si nei basert på det vi vet i dag, men jeg tror vi kan ende opp med en beslutning som er betinget positiv, forutsatt at en del forutsetninger kommer på plass. Vi ønsker ikke å ødelegge noe av det vi har, også ønsker vi å få til mer, uten å ødelegge det vi har, oppsummerer ishockeypresidenten.

Deretter vil styret i forbundet samles torsdag eller fredag neste uke og forhåpentligvis gi et svar til Oslo-klubben, slik at de kan arbeide videre med søknaden overfor KHL.

Og det haster for seriemesteren, for allerede den 25. april skal KHL gi et svar til søkerne om den siste plassen i ligaen neste sesong. Foreløpig er det, i følge Kjær, kun Vålerenga som har søkt.

I tillegg til de formelle kravene som må i orden, må Vålerenga også få på plass et nytt støtteapparat, en hel stall med nye spillere og også sørge for et sted å spille storkampene - trolig Spektrum.