Rooney: – Vi skyldte Moyes en slik prestasjon

Robin van Persie scoret tre mål og sendte Manchester United videre i Mesterligaen.

Følg Manchester Uniteds - Olympiakos 3-0 (3-2 sammenlagt): 

Se van Persies scoringer i videovinduet øverst (video med tillatelse fra Viasat Fotball).

Manchester Uniteds manager David Moyes har vært under et enormt press den siste tiden.

Foran onsdagens returoppgjør mot Olympiakos spekulerte engelske medier heftig at Sir Alex Fergusons etterfølger kunne forsvinne ut dørene på Old Trafford dersom Manchester United røk ut av Mesterligaen.

SCORET SIKKERT: Her scorer van Persie fra straffemerket. (BRITAIN  - Tags: SPORT SOCCER)
SCORET SIKKERT: Her scorer van Persie fra straffemerket. (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)

– Måtte gi fansen noe tilbake
Men tre scoringer signert Robin van Persie – to før hvilen og ett etter sidebytte – sørget for at Manchester United vant 3-0 og gikk videre til Mesterligaens kvartfinale med 3-2-seier sammenlagt.

Det ga trolig David Moyes en pusterom både fra kritikken i tabloidene og presset fra klubbens fans og styre.

– Det var et virkelig godt resultat i Mesterligaen. Vi lå under 0-2 i den første kampen som vi spilte dårlig i. Nå klarte vi å snu det. Det var en viktig kamp, men ikke en skjebnekamp. Resultatet betyr at vi får to nye kamper i Mesterligaen og det ser vi virkelig frem til. Det viktigste for meg er at vi ga tilskuerne og fansen noe tilbake etter det de opplevd på søndag. Det fortjente fansen virkelig, sa Moyes på pressekonferansen etter kampen.

Moyes trakk frem Ryan Giggs som kampens store spiller.

– Ryan stod bak pasningene til to av målene våre. Alle som kjenner Manchester United vet hvilken god spiller han er. Han er 40 år gammel og jeg har måttet se mot fremtiden og har prøvd å gi alle muligheter til å spille. Men mot Olympiakos trengte jeg Giggs til å spille en spesiell rolle for meg, og det gjorde han perfekt, slo skotten fast.

Robin van Persie måtte forlate banen på båre like før kampslutt. Hat trick-heltens skade er imidlertid ikke alvorlig.

– Heldigvis for oss så ser kneskaden til Robin ikke ille ut, opplyste Moyes.

– Han fikk en smell på baksiden av kneet. Men i dag var han strålende. Det er ikke mange spillere som scorer hat trick i Mesterligaen, sa han.

– Skyldte Moyes en slik prestasjon
Wayne Rooney mener spillerne skyldte Moyes et godt resultat.

SCORET TRE: Robin van Persie har scoret tre mål for Manchester United. (BRITAIN  - Tags: SPORT SOCCER)
SCORET TRE: Robin van Persie har scoret tre mål for Manchester United. (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)

– Vi viste vilje til å vinne denne kampen. Som dere kunne høre, så var fansen fantastisk både i kveld og mot Liverpool og de fortjente en slik forestilling av oss. Vi er henrykt på vegne av fansen, sa Rooney til ITV etter kampen.

– Dessuten skyldte vi manageren og mange andre en slik prestasjon. Dette var et strålende resultat for oss og forhåpentligvis kan dette være et vendepunkt for oss i sesongen, mente stjernespissen – og fikk støtte av veteranen Ryan Giggs.

– Det er alltid vanskelig å ikke slippe inn mål og score tre mål, men vi klarte det. Presset vi hadde på oss spesielt etter tapet mot Liverpool på søndag var enormt. Vi skyldte fansen et resultat som dette. Fansen var helt fantastiske. Vi har hadde gode resultater og prestasjoner tidligere denne sesongen. Men nå klarte vi å kopiere prestasjonene. Samtidig holder vi beina på bakken, og vet at vi må fortsette å spille slik som vi gjorde mot Olympiakos i resten av kampene, sa veteranen.

ENDELIG KUNNE HAN JUBLE: David Moyes kunne endelig juble over en god prestasjon av Manchester United igjen.
ENDELIG KUNNE HAN JUBLE: David Moyes kunne endelig juble over en god prestasjon av Manchester United igjen.

– Giggs var verdensklasse
Spesielt i førsteomgang viste Manchester United glimt av god, gammel klasse.

– Dette så mye bedre ut og det er slik vi ønsker å se Manchester United spille, twitret tidligere United-keeper Edwin van der Sar underveis i kampen.

Selv om det var van Persie som stjal overskriftene med sine tre scoringer, mente den tidligere keeperkjempen at en av Manchester Uniteds virkelige veteraner var kampens store spiller.

– Giggs viste verdensklasse med sine pasninger – noe han har gjort mange ganger før. Herlig å se «den gamle mannen» ta saken i egne hender, mente van der Sar.

Tror Moyes beholder jobben
Den tidligere Manchester United-spilleren John Sivebæk, som fikk med seg 31 kamper og ett mål for rødtrøyene i 1986/1987, er blant dem som er glad for at Moyes nå ser ut til å ha fått et pusterom som manager.

– Det er en kjempeutfordring å etterfølge Ferguson. Moyes kom fra den mye mindre klubben Everton, hvor han var vant til å jobbe på en helt annen måte. Jeg er ikke i tvil om at Moyes er en god manager. Men United er stor klubb, og jeg tror oppgavens størrelse overrasket ham. Og det er mye større press på Old Trafford. Kanskje hadde imidlertid vært bedre for Moyes å prøvd seg i en litt større klubb enn Everton før han overtok Manchester United, sa han til tv2.dk.

Selv om Manchester United vant 3-0, ble dansken ikke nevneverdig imponert over det han spesielt fikk se i andreomgang og i sluttminuttene av kampen.

– Du sitter litt igjen med en følelse av at dette er synd for Olympiakos, for de spilte jo en fin kamp. Men de scoret ikke på sjansene sine, og det ble avgjørende for kampen. For de skapte faktisk flere kamper enn de gjorde i den første kampen i Aten. Manchester United var ikke spesielt gode, og var heldige i noen situasjoner. Men det gikk Uniteds vei. Du kunne se at spillerne hadde hjertet med seg, og de spilte med vilje. Men fremdeles henger ikke alt spillet sammen for Manchester United, mente han.

Van Persie ut på båre
Robin van Persie scoret sitt første på dagen fra straffemerket, etter at angriperen selv gikk i bakken innefor 16-meteren. 2-0-scoringen satte han inn fra kloss hold etter innlegg fra Wayne Rooney. Han fullførte sitt hattrick etter ha scoret på et vakkert frispark utenfor 16-meteren i det femte minutt.

I sluttminuttene presset Olympiakos for reduseringen som kunne sendt dem videre i Europas gjeveste klubbturnering, men en solid David de Gea og et kompakt United-forsvar hindret grekerne scoringen de sårt trengte.

UT PÅ BÅRE: Hat trick-helten van Persie måtte forlate banen på båre i sluttminuttene.
UT PÅ BÅRE: Hat trick-helten van Persie måtte forlate banen på båre i sluttminuttene.

Like før slutt med hat trick-helten Robin van Persie liggende på gressteppet med store smerter etter en duell utenfor Olympiakos’ 16-meter. Etter å ha fått behandling på banen ble nederlenderen fraktet i garderoben på båre.

Kvartfinalene i Mesterligaen trekkes førstkommmende fredag.

Slik startet lagene:

Manchester UnitedDe Gea; Rafael, Jones, Ferdinand, Evra; Carrick, Giggs; Valencia, Rooney, Welbeck; van Persie

Olympiakos: Roberto, Maniatis, Holebas, Manolas, Marcano, Salino, N'Dinga, Perez, Fuster, Campbell, D'guez

Følgende lag er videre til kvartfinaler i Mesterligaen:

Manchester United
Dortmund
Bayern Munchen
Atlético Madrid
Real Madrid
Chelsea
Barcelona
Paris St. Germain