PÅ STEDET: Politiet tok seg inn i boligen klokken 20.34 i dag etter å ha fått en bekymringsmelding rundt klokken 18.00. Foto: VEGARD AAS
PÅ STEDET: Politiet tok seg inn i boligen klokken 20.34 i dag etter å ha fått en bekymringsmelding rundt klokken 18.00. Foto: VEGARD AAS

Kongsberg: Mann siktet for forsettlig drap på kona

En kvinne ble funnet død i en bolig på Kongsberg onsdag kveld. Ektemannen er siktet for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndre Buskerud politidistrikt bekrefter torsdag morgen at mannen har status som siktet i saken. Han er siktet for forsettlig drap etter straffelovens paragraf 233. Den avdøde kvinnen var gift med den siktede mannen.

Møtte ikke på jobb

Onsdag kveld rykket politiet i Kongsberg ut etter at de fikk inn en bekymringsmelding. Da de kom frem, ble en kvinne funnet død i en bolig på Gamlegrendåsen .

Den siktede ektemannen, som også var i huset, ble funnet kritisk skadet. Han er innlagt på Kongsberg sykehus til behandling for kullosforgiftning. Til Dagbladet fortalte politiadvokat Monica Hanø at den døde kvinnen og ektemannen ble meldt savnet kl 17.54 onsdag ettermiddag fordi de ikke møtte opp på jobb. Ifølge Aftenposten tok politiet seg inn i boligen klokken 20.34.

Politiet har ikke fått en sikker identitet på kvinnen, men alt tyder på at det var kvinnen som bodde i huset som er funnet død. Ekteparet er utenlandske statsborgere i slutten av tjueårene.

Må vente med avhør

– Vi har ennå ikke fått avhørt mannen, og det er usikkert når han lar seg avhøre. Det er avhengig av hans helsetilstand, sier politiadvokat Anne Lisbeth Hjelle i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

– I løpet av dagen vil vi utføre tekniske og taktiske undersøkelser, sier operasjonsleder Olav Myrvold til TV 2.