GIR SEG I TV2:  Carsten Skjelbreid er ferdig som programleder i TV2.  Skjelbreid ledet i vinter OL-studio på kanalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GIR SEG I TV2:  Carsten Skjelbreid er ferdig som programleder i TV2.  Skjelbreid ledet i vinter OL-studio på kanalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Carsten Skjelbreid slutter i TV 2

Etter 15 år i TV 2 forlater Carsten Skjelbred kanalen til fordel for konkurrenten TV Norge.

Carsten Skjelbreid (41) begynte som anker i TV 2-Sporten i 2001. Etter det har han vært programleder for en rekke sportslige programmer på kanalen, som «Best uten ball», «Sport of Spill» og «Skal vi Danse». 

Den profilerte programlederen slutter nå i TV 2 og har landet en lukrativ kontrakt med TV Norges kanal MAX.

Vanskelig å takke nei

Carsten melder overgang til SBS Discovery og TvNorge-kanalen MAX for å lede ny storsatsing på landslagsfotball.

– SBS Discovery sitter på noen av de råeste fotballrettighetene i verden om dagen. Med alle kvalifiseringskampene til både EM og VM de neste fire årene, var denne muligheten vanskelig å takke nei til, sier Carsten Skjelbreid i en pressemelding til TV 2.

Har hatt det fantastisk i TV 2

– Jeg har hatt en fantastisk tid i TV 2, og det skulle en skikkelig satsing til for at jeg skulle takke for meg der. Jeg har stor sans for sportssjef Jan-Erik Aalbu, og han har presentert gode visjoner om hvordan fotballrettighetene skal forvaltes. Dette gleder jeg meg virkelig til, sier Carsten videre om overgangen.

Carsten skal lede fotballsendingene på kanalen MAX, og jobben med å bygge en fotballfaglig tung redaksjon er dermed godt i gang.

Finner talenter i TV 2

Programdirektør i TV 2, Trond Kvernstrøm, synes det er synd at Carsten forlater kanalen, men skjønner også at han vil gå nye veier.

– Jeg må jo først og fremst gratulere Carsten med ny jobb. Han har jo vært lenge i TV 2, så jeg forstår at han nå er klar for noe nytt, sier Trond Kvernstrøm til Tv2.no

– Det at TV Norge må gå til TV 2 for å finne talenter, må vi jo bare ta som et kompliment, sier Kvernstrøm.

En av de flinkeste

–  Vi er, ikke overraskende, utrolig glade for at Carsten har takket ja til å lede satsingen vår på skjerm. Han er en av de flinkeste og mest erfarne programlederne i landet, og målet er at han skal flankeres av de beste, sier sportssjef i SBS Discovery, Jan-Erik Aalbu i pressemeldingen til TV 2.

Carsten har vært en svært populær programleder i TV 2, og viste også danseferdighetene da han i 2009 gikk til topps som danseløve i «Skal vi danse» etter at han fremførte en showdans til sangen «Bad» av Michael Jackson. I fjor var han programleder for det populære danseprogrammet sammen med Katrine Moholt.

I vinter ledet han OL-studio i Sotsji sammen med Julie Strømsvåg.

Carsten ble pappa for andre gang til en liten gutt i oktober i fjor. Fra før har han og kona Tonje Kristin Skjelbreid (39) datteren Victoria (2).