JUBLET HOS ERKERIVALEN: Liverpool vant 3-0 på Old Trafford. Nå er Premier League-tittelen innen rekkevidde.
JUBLET HOS ERKERIVALEN: Liverpool vant 3-0 på Old Trafford. Nå er Premier League-tittelen innen rekkevidde.

– Liverpool må slå Chelsea for å vinne ligaen

Formann i Liverpools supporterklubb i Norge mener seier i tre hjemmekamper er nøkkelen til suksess.

Optimisme og positivitet hersker i Liverpool-leiren. Maktdemonstrasjonen mot erkerivalen Manchester United på Old Trafford sender de røde fra Merseyside helt opp i ryggen på ligaleder Chelsea.

– United var redde
Kaptein Steven Gerrard innrømmet etter kampen at Liverpool nå er en reell tittelkandidat. Også supporterne begynner nå å tro på at ventetiden er over.

– Det er klart at for Liverpool-supporterne som har ventet i 24 år på ligatittelen, så er dette utrolig morsomt, sier formann i Liverpools norske supporterklubb Pål Christian Møller til TV 2. 

Seieren mot United smakte ekstra godt.

– Liverpool virker utrolig sterke og stabile. Laget har en selvtillit som jeg ikke har sett på flere tiår. Det virker som at det er første gangen på utrolig lenge at laget tror de kan vinne alle kamper. Syretesten er jo borte mot Manchester United. Når du ser hvordan begge lagene oppførte seg der – United var redde for å tape, Liverpool var sikre på at de kunne vinne. Det er helt motsatt av sånn det har vært tidligere, sier Møller.

Tre nøkkelkamper
Avstanden opp til Chelsea på tabelltopp er på kun fire poeng for Liverpool. Med en kamp mindre spilt enn London-klubben ligger alt til rette for en vanvittig sesonginnspurt mellom de fire i toppen av Premier League.

Liverpool har hjemmekamper mot Tottenham, Chelsea og Manchester City foran seg. 

– Vinner vi de tre, så kommer vi til å være helt i toppen. Da snakker vi absolutt om mulighet for å vinne ligaen. Men taper vi de tre kampene, så er det kjørt. Spesielt Chelsea-kampen blir helt avgjørende. Liverpool må vinne mot Chelsea for å vinne ligaen. Gjør de det, kan alt skje, sier Møller.

– Chelsea er favoritt
Selv om Liverpool har vist fryktinngytende form den siste tiden, mener Møller at Chelsea fremdeles er favoritt i kampen om tittelen. Troen er imidlertid sterkt til stede. 

– Vi drømmer om ligagull, men jeg er egentlig utrolig fornøyd slik det er nå. Alt bedre enn å sikre spill i Mesterligaen er en bonus, sier Møller.

– Hvordan tror du Premier League ender?

– Jeg tror Chelsea vinner foran City, Liverpool og Arsenal. Jeg tør ikke å tippe Liverpool høyere nå. 

Hyller Rodgers
Luis Suárez og Daniel Sturridge har vært to av de sikreste kortene i Liverpools suksess denne sesongen. Under kyndig ledelse av Brendan Rodgers har duoen scoret imponerende 43 mål i Premier League. En form spissene har bygget videre på etter en solid avslutning på fjorårssesongen.

– Liverpool har vært solide en lang stund nå. Det skal Rodgers ha æren for. Han har skapt en kultur med en vanvittig innsatsvilje. Man kan bare se på måten laget tar ballen fra motstanderen på. Alle jobber for hverandre. Se bare på Suárez. Han er den fremste forsvareren og gjør alt for å vinne ballen tilbake når han mister den, sier Møller.

Tror du Liverpool vinner Premier League? Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden!