TIL SVERIGE: Jan Gunnar Solli fortsetter karrieren i Hammarby. I Odd er man skuffet.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TIL SVERIGE: Jan Gunnar Solli fortsetter karrieren i Hammarby. I Odd er man skuffet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

– Håper Solli har gjort det riktige valget for ham selv 

Odds supporterleder er skuffet etter at Jan Gunnar Solli heller valgte en svensk klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha trent med Odd i hele sesongoppkjøringen, har Jan Gunnar Solli nå valgt å fortsette sin fotballkarriere i svenske Hammarby, som spiller på nest øverste nivå.

Valget kommer etter at Solli fikk et kontraktforslag fra Odd før helgen, som han har valgt å takke nei til. 

Kontrakten med Hammarby skal være en toårskontrakt, og Solli vil bli presentert som spiller allerede mandag, melder svenske Aftonbladet

I en SMS til TV 2 Sporten forklarer Solli valget sitt: 
Må jo prøve det når muligheten dukket opp! Jeg vil være med på opprykksfest i år og stockholmsderby neste år! Enkelt og greit :)

Supporterne med klar melding til Solli under kampen mot Vålerenga forrige sesong.  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Supporterne med klar melding til Solli under kampen mot Vålerenga forrige sesong.  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Klart vi er skuffet 

Tommy Hagen, leder for Oddrane, er skuffet over at Solli ikke signerer for klubben i hans hjerte. 

– Han gjør sine valg. Så får vi håpe at han har gjort det riktige valget for ham selv. Vi hadde håpet at han hadde blitt. 

Etter markeringen i fjor hvor Odd-supporterne hånet Solli, var Odd-fansen nå klar til å tilgi mannen de den gangen kalte «Judas». 

– Vi var litt harde den gangen, fordi vi var skuffet. Men vi er ikke like skuffet nå, understreker supporterlederen. 

Innsamlingsaksjon

Tidligere har det vært kjent at Odd ikke hadde egne midler til å signere 32-åringen, og supporterne startet derfor en innsamlingsaksjon for å kunne signere spilleren de i fjor hånet da Skien-laget hadde Vålerenga på besøk på Skagerak Arena.  

I spissen av innsamlingen sto Steinar Gundersen. Han forstår valget Solli nå har tatt. 

– Han har tatt dette valget i forhold til hans livssituasjon. Det er ikke fordi han har fått et kjempelukrativt tilbud, men heller det at det er et tilbud fra en plass som han så mulighetene til og videre utvikle hans musikalske engasjement. Det respekterer vi, forklarer Gundersen. 

Det er godt kjent at Solli på fritiden driver på som DJ, og satsingen på dette skal nå ha vært en del av grunnen til at Stockholmsklubben Hammarby blir neste stopp for den rutinerte spilleren.