Norske Bent (59) spiller med noen av verdens største rockestjerner

Dollarmilliardæren lever den amerikanske drømmen. 

Norske Bernt Bodal (59) lever den amerikanske drømmen. Dollarmilliardæren, forretningsmannen og rockemusikeren spiller bass med noen av verdens største rockestjerner.

I TV 2-programmet «Eventyrlige nordmenn» kan han berette om spillinger med store navn som Roger Daltrey, Eddie Vedder, Fleetwood Mac og Steven Tyler – stjerner han også er venn med på privaten. 

Fra fiske til milliardær

Bodal utvandret til USA på slutten av 70-tallet. Fra å spille bass i et rockeband i Norge startet han som dekksgutt på fisketrålere i Alaska, før han ble med på Kjell Inge Røkkes reise fra fattigdom til rikdom. Nå har Bodal aksjemajoriteten i et av verdens største fiskeriselskaper, American Seafood, sitter bak spakene på egen privatjet og spiller bass med rockestjerner.

– Jeg har alltid vært veldig ambisiøs. Setter jeg et goal er det sjelden jeg gir opp, sier Bodal når han får spørsmål om hva som driver han.

Spiller med superstjernene

Bodal har vært med på å starte «Rock'n'Roll Fantasy Camp», der betalingsvillige musikkelskere får spille med kjente musikere i forskjellige band for en sum penger. 

BAND: Spike Edny fra Queen og Bent Bodal har startet et band og spiller noen konserter sammen i året. FOTO: TV 2
BAND: Spike Edny fra Queen og Bent Bodal har startet et band og spiller noen konserter sammen i året. FOTO: TV 2

– Jeg spilte profesjonelt i Norge i mange år, så ble det et langt opphold etter at jeg flyttet til USA. De siste ti årene har jeg spilt en god del, forteller Bodal, som for noen år siden startet et band med Spike Edny i Queen. Sammen spiller de noen konserter hvert år.   

Bodal er stadig på reisefot og har til enhver tid flere nye prosjekter på gang. Han eier i dag enorme verdier og har rundt 15 000 ansatte. 

Bodal, som selv ikke har noen utdannelse, har et råd til 20-åringer som drømmer om lykken i USA:

– Ikke gi opp drømmene du har. Jobb hardt og stå på. 

– Er Amerika fortsatt mulighetenes land? 

– Ja, det tror jeg absolutt. 

«Eventyrlige nordmenn» på TV 2 søndag kl. 20