TRE SEIERE: Johannes Thingnes Bø viser hvor mange seiere han har tatt i Kontiolahti denne helgen. Foto: AFP PHOTO / Lehtikuva/ HEIKKI SAUKKOMAA
TRE SEIERE: Johannes Thingnes Bø viser hvor mange seiere han har tatt i Kontiolahti denne helgen. Foto: AFP PHOTO / Lehtikuva/ HEIKKI SAUKKOMAA

Nå har Johannes Thingnes Bø flest verdenscupseiere denne sesongen

Men det holdt på å gå skikkelig galt for 20-åringen på jaktstarten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Thingnes Bø har vist de siste dagene at han trives meget godt i de finske skoger i Kontiolahti. 

Han hadde allerede to seiere der denne helgen, og søndag gikk han til topps nok en gang. Stryningen er dermed oppe i fem seiere i verdenscupen denne sesongen. Det er flest.

Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade står begge med fire triumfer. 

Trives i Kontiolahti

Formen ungutten har vist denne helgen, gjør at han regnes som en storfavoritt av TV 2s skiskytingekspert, Ole Kristian Stoltenberg, når det skal arrangeres VM i Kontiolahti neste år.

– Det er imponerende å ta en trippel på et verdenscuprenn. Nå er jeg oppe i fem seiere, og det er ganske masse, sier han til TV 2.

Thingnes Bø har allerede tre VM-gull der, to individuelle på ungdomsnivå, og ett på stafett på juniornivå.

Skalv i beina

Etter løpet fikk han også skryt av storebror Tarjei Bø.

– Du viser at du er kongen når du får fire bom på siste skyting, men vinner likevel, skrev han på Twitter-kontoen sin.

– Det var tøft å stå der aleine. Jeg skalv i beina, og det var mye vind. Publikum skrek bare mer og mer da jeg bommet, så det var tøft, sier lillebror Bø.

Etter seieren på sprinten lørdag, gikk 20-åringen ut 19 sekunder foran nestemann. Avstanden økte ytterligere etter at han skjøt fullt hus med vanskelige vindforhold på første skyting.

Gikk med selvtillit

Unggutten så ikke ut til å la seg presse av å ha flere jagende bak seg og gikk med selvtillit. Full klaff ble det også på andre skyting, og da var det Martin Fourcade som var nærmest, 40 sekunder bak, mens resten av feltet var over minuttet bak.

Etter tredje skyting ble det en hårfin bom på Thingnes Bø, men med værgudene på sin side, økte faktisk avstanden til Fourcade selv om nordmannen måtte ut i en strafferunde. En vindkule gjorde det vanskelig for franskmannen som, i tillegg til å bruke lang tid, bommet to ganger, og dermed var over minuttet bak.

Sprakk på siste skyting

Alt lå dermed til rette for Thingnes Bø inn mot siste skyting. Der satte anledningen en støkk i 20-åringen som bommet hele fire ganger.

Men vinden gjorde det vanskelig for Fourcade og Björn Ferry også som kom bak. Sistnevnte måtte ut i to strafferunder, men beholdt tredjeplassen. Fourcade på sin side brukte tiden godt og måtte ut i kun én strafferunde. Likevel var det 16 sekunder opp til Thingnes Bø. 

Og de 16 sekundene klarte Fourcade aldri å hente. Dermed gikk Bø inn til sin tredje seier i Kontiolahti og den femte verdenscupseieren denne sesongen.

Birkeland på fjerdeplass

Lars Helge Birkeland gikk et oppløftende løp lørdag og gikk ut som nummer ti på jaktstarten. Ut på sisterunden lå han som nummer fire og prøvde å gå forbi Björn Ferry, men svensken hadde kontroll og holdt nordmannen utenfor pallplass.

Det var ingen god for Emil Hegle Svendsen. Han fikk løpet ødelagt allerede på første skyting da han hadde tre bomskudd. Det ble etterfulgt av ytterligere seks bomskudd på de to neste skytingene, og da bestemte han seg for å gi seg. 

Ole Einar Bjørndalen stod over jaktstarten etter at han ble nummer 40 på sprinten lørdag.