SUVEREN: Kaisa Mäkäräinen var suveren nok en gang og tok sin tredje seier på fire dager på hjemmebane. Foto: AFP PHOTO / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
SUVEREN: Kaisa Mäkäräinen var suveren nok en gang og tok sin tredje seier på fire dager på hjemmebane. Foto: AFP PHOTO / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Mäkäräinen suveren igjen under vanskelige forhold

Tora Berger tapte ytterligere terreng i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Kaisa Mäkäräinen gjorde som Johannes Thingnes Bø tidligere søndag og vant alle rennene i Kontiolahti.

Dermed økte hun ledelsen ned til Tora Berger i kampen om sammenlagtseier. Før dagens renn var hun 37 poeng foran, men ettersom Berger ble nummer fem i dag, er luken nå på 57 poeng.

Hvem som vinner verdenscupen sammenlagt avgjøres i Holmenkollen neste helg.

Vanskelige forhold

Etter at hun gkk til topps på sprinten lørdag, kunne Mäkäräinen gå ut på med et forsprang på seks sekunder på Tora Berger.

Men vindforholdene var svært vanskelig på standplass. Mens Mäkäräinen kun bommet én gang, måtte Berger ut i hele tre strafferunder. 32-åringen gikk dermed ut over minuttet bak.

Nærmest Mäkäräinen da var Gabriela Soukalová, som var 19 sekunder bak, men den tsjekkiske jenta måtte ut i hele fire strafferunder på den andre skytingen, mens Mäkäräinen hadde full klaff.

Domratsjeva tok opp kampen

Det hadde også Darja Domratsjeva, som da gikk ut som nummer to, men hele 42 sekunder bak.

Og etter tredje skyting så det ut til at det var disse to det skulle stå om. Da hadde Domratsjeva kneppet inn 16 sekunder, mens neste kvinne var over minuttet bak.

Men Mäkäräinen var helt suveren på standplass. På siste skyting beholdt hun roen og skjøt ned alle blinkene, og dermed gjorde hun rent bord på hjemmebane og gikk inn til sin tredje seier denne helgen.

Domratsjeva hadde én bom, men gikk likevel ut med en luke på nesten minuttet foran Olga Zaitseva. Disse to ble henholdsvid nummer to og tre.

Olsbu imponerte

Det så en stund ut til at Marte Olsbu skulle bli beste norske kvinne. Hun hadde 15 treff før siste skyting, men der ble det to bom og dermed 18 av 20 treff.

De to bommene gjorde at Berger likevel ble beste norske, men hun var langt bak Mäkäräinen. Berger ble nummer fem over to og et halvt minutt bak den finske jenta. 32-åringen traff blink på bare 14 av 20 skudd.

Olsbu gikk inn til en 11. plass, mens Tiril Eckhoff ble nummer 16.