Rybak om Idol-tiden: – Jeg tror det var en rebelsk handling

Alexander Rybak forteller om hvorfor han meldte seg på «Idol».

Alexander Rybak (27) var med i «Idol» i 2005, og i «Hver gang vi møtes» forteller han om hvorfor han meldte seg på TV 2s talentkonkurranse hvor blant andre Anneli Drecker var dommer.

– Jeg husker egentlig ikke hvorfor jeg meldte meg på, men jeg tror det var en rebelsk handling. Da hadde jeg fått litt nok av klassisk musikk og ville sjekke hva man holdt på med ellers, sier han i et «Hver gang vi møtes»-klipp som ikke blir vist på TV.

Se klippet øverst i saken.

Drømte om å bli sjekket opp

Rybak forteller videre at han var sugen på oppmerksomhet i forhold til sine musikalske evner.

– Jeg liker oppmerksomhet, egentlig. Jeg må bare være ærlig og si det. I hvert fall, jeg likte oppmerksomhet. Jeg var en av de ungdommene som drømte om hvordan det var å bli sjekket opp fremfor å sjekke opp. Og så ville jeg gjerne få oppmerksomhet for noe jeg sto for, altså musikk, men jeg satt meg ikke inn bransjen og hvordan musikkverdenen fungerte. Jeg visste hva som skjedde på scenen og hva som skulle til for å gjøre det spennende, men jeg var helt sikker på at jeg kunne være den nye, kule i Norge fordi det er ingen som har tenkt før på å lage en seks minutter lang radiohit med bare fiolin og piano.

Ingen motstand fra foreldrene

Rybaks foreldre hadde ingenting imot at han meldte seg på talentkonkurransen.

– Jeg skulle ønske jeg kunne fortelle historie om at jeg meldte meg på «Idol» og de sa enten drar du ikke på Idol, eller så drar du vekk for alltid. De visste at jeg ikke kom til å bli en av dem som blir driti ut, og de trodde ikke jeg kom videre uansett, sier Alexander Rybak.

«Hver gang vi møtes», hvor Alexander Rybak er kveldens hovedperson, sendes på TV 2 lørdag klokken 20.00.