Johaug parkerte Bjørgen i motbakke

Verdenscuplederen klinket til på 15-kilometeren i Falun, og slo sin største rival med over 30 sekunder.

Se Johaug rykke fra i videovinduet øverst!

– At det skulle bli så jevnt og så tett hadde jeg aldri i verden trodd. At jeg skulle gå et så godt skirenn på en så viktig dag er vel en Guds lykke for min del, sier Johaug til TV 2.

– For å være helt ærlig så trodde jeg kanskje det var kjørt i går, da hun hadde halvminuttet på meg og jeg visste at hun var i vanvittig god form. Med det hun har vist i det siste trodde jeg det var kjørt i går, men der ser man at man aldri skal gi opp før man er ferdig, fortsetter hun.

– Måtte jobbe med meg selv
Marit Bjørgen innrømmer at hun hadde en tung dag i skisporet.

– Jeg måtte ta meg sammen på slutten, og jobbe med meg selv. Jeg kjente tidlig at jeg hadde en tyngre dag, og at Therese var mye kvikkere og bedre. Hun gikk et sterkt løp, og jeg måtte bare ta meg sammen og prøve å gå teknisk bra på ski, sier Bjørgen.

– Jeg merker at det blir mye vagging når jeg ikke har dagen, det er ikke imponerende å se på, legger hun til.

De andre måtte slippe tetparet
Ved første passering gikk Bjørgen først forbi 1,2 kilometermerket med Johaug, Weng, Kalla, Lahtenmähki, Niskanen og Flugstad Østberg på plassene bak.

Etter den første passeringen tok Therese Johaug kontrollen og skapte sprekk i tetfeltet. Bjørgen og Weng var de eneste som greide å henge på.

Da det nærmet seg 3,75 kilometer var Johaug og Bjørgen klart i tet, og det var førstnevnte som virket sprekest. Finske Niskanen lå 19 sekunder bak Johaug, mens Heidi Weng falt noe av, i perioden før skibytte.

Tok over ledelsen i mini-touren
Og da skiløperne skulle ta fatt på skøytedelen av 15-kilometeren ledet verdenscupleder Therese Johaug med fem sekunder. Men 25-åringen stoppet ikke der, og fortsatte å male på. To kilometer etter skibytte ledet hun med 15 sekunder ned til Bjørgen etter å ha klinket til i Mördarbakken. Bjørgen måtte slippe og Johaug fortsatte å øke forspranget.

Etter 12,8 kilometer ledet Johaug med hele 33,5 sekunder ned til Bjørgen. Da verdenscuplederen til slutt gikk over målstreken i Falun var forspranget blitt 0,1 sekund bedre, og dermed tok også Johaug over sammenlagtledelsen i mini-touren i Falun.

Se resultatlisten i verdenscupen på FIS sine sider!

HER SLIPPER BJØRGEN: Johaug stakk fra i Mördarbakken.
HER SLIPPER BJØRGEN: Johaug stakk fra i Mördarbakken.