HVA SKJER'A?: Thomas Numme fikk en litt spesiell opplevelse da han besøkte Michelin-restaurant i Spania. FOTO: STELLA PICTURES/FACEBOOK
HVA SKJER'A?: Thomas Numme fikk en litt spesiell opplevelse da han besøkte Michelin-restaurant i Spania. FOTO: STELLA PICTURES/FACEBOOK

– Kelner? Hvor er maten min?

Thomas Numme forteller om sitt mest bisarre restaurant-besøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld får Thomas og Harald matfint besøk i «Senkveld» av mesterkokkene Eyvind Hellstrøm og Bent Stiansen som snakker åpenhjertig om å leve under «Michelin»-presset. 

Fikk tips av Hellstrøm

Men Thomas Numme er også glad i mat og da han var i Spania for noen år siden fikk han et stalltips av Eyvind Hellstrøm.

– Jeg fikk tips om å besøke restauranten Quique Dacosta som eies av mesterkokken med samme navn. Vi var fire stykker som besøkte restauranten og siden den hadde tre Michelin-stjerner var forventningen skyhøye.

MESTERKOKK: Quique Dacosta sin restaurant i Denia i Spania har hele tre Michelin-stjerner.
MESTERKOKK: Quique Dacosta sin restaurant i Denia i Spania har hele tre Michelin-stjerner.

Hva skjer'a?

Da Numme og følget satt seg til bords bestemte de seg for å bestille fire glass med champagne mens de ventet på maten. Tiden gikk og etter en god stund begynte Thomas å se på klokken.

– Det kom aldri noe mat, forteller Numme til TV 2.

Med rumlende mager ble Thomas og de tre andre sittende og kikke på de flotte dekorasjonene på bordet som bestod av noen store vakre roser og et brett med noen flotte svarte steiner.

Etter enda mer venting begynte etterhvert tålmodigheten å ta slutt.

DEKORASJONER: De flotte svarte «steinene» hos Michelin-restauranten. FOTO: FACEBOOK
DEKORASJONER: De flotte svarte «steinene» hos Michelin-restauranten. FOTO: FACEBOOK

– Kelner! Hvor er maten? 

– Jeg måtte finne ut hvorfor vi ikke fikk mat og ropte på kelneren og lurte på om de hadde glemt oss, forteller Thomas.

Kelneren ble stående og himle med øynene.

– Hva snakker du om, spurte han og pekte på bordet der de fire sultne norske gjestene satt.

Så kom endelig forklaringen på den lange ventetiden.

– Maten ligger jo på bordet rett foran dere, forklarte kelneren.

TIL Å SPISE OPP: Selv rosene er smakfulle hos Quique Dacosta. FOTO: FACEBOOK
TIL Å SPISE OPP: Selv rosene er smakfulle hos Quique Dacosta. FOTO: FACEBOOK

Det var da Thomas Numme og følget skjønte at blomstene og de fine svarte «steinene» på bordet ikke bare var til pynt - det var maten.

Innmari godt

– Jeg vet ikke helt hva «steinene» inneholdt men det var innmari godt. Jeg tror det var noe parmesan, forteller Thomas Numme til TV 2. 

Også «blomstene» kunne spises.

– Det var helt fantastisk. Uten å vite eksakt hva de var laget av kan jeg i hvertfall si at det er de beste blomstene jeg noengang har smakt, forteller Numme til TV 2.

Stjernespekket sending

I tillegg til Bent Stiansen og Eyvind Hellstrøm får Thomas og Harald besøk av stjernene i den nye norske barnefilmen «Doktor Proktors prompepulver» og Alexander Rybak og Lars Lillo Stenberg snakker om tiden i «Hver gang vi møtes»

«Senkveld» kan du se hver fredag kl 22.15 på TV 2