Rybak snakker ut om MGP-tiden: – Jeg var overstresset og overarbeidet

Alexander Rybak om feleknusing og da han brakk hånda.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Rybak (27) hylles i lørdagens «Hver gang vi møtes» og snakker blant annet ut om episodene hvor ting har gått galt.

Overarbeidet

Rybak legger ikke skjul på at 2010, i kjølvannet av Grand Prix-seieren, var et hektisk år for ham. Rybak anslår at han var hjemme bare fem dager i løpet av hele året.

Resultatet av mye arbeid ble mye stress.

– Når man blir overstresset og overarbeidet vet man aldri hva som får begeret til å renne over, og så urettferdig er jo verden. Når man har kokt på noe og det har vært en dårlig dag, kan det være noen i familien som tilbyr en kopp te og så er det dét som får deg til å si «nei, jeg vil ikke ha te!».

Irritert på lydmenn

I 2010 knuste han fiolinen på scenen under en lydprøve før en TV-opptreden på Liseberg i Sverige. Det var en lydmann som var kilden til irritasjonen, og det er ikke den eneste gangen han har latt seg hisse seg opp av lydmenn.

Den gangen jeg knuste hånden rett før Eurovision i Norge, var på grunn av en lydmann. Den gangen jeg skrev masse rart på Facebook var på grunn av en annen lydmann, sier Rybak i programmet. 

Måtte tenke positivt

Episodene ble dekt i media, men Rybak var fast bestemt på ikke å la de negative medieoppslagene prege ham.

– Jeg skjønte at media liker negative oppslag mer enn positive. Midt oppi den negativiteten tenkte jeg «nei, dette vil jeg ikke fokusere på». Jeg vil mye heller dyrke det positive, sier Rybak i «Hver gang vi møtes» som sendes på TV 2 lørdag klokken 20.00.