Ingar Helge Gimle: – Innen to år er jeg i Hollywood

Skuespilleren forventer å få skurkerolle i Hollywood innen to år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespiller Ingar Helge Gimle spiller kommandant i den nye barnefilmen «Doktor Proktors Prompepulver» som har premiere på fredag.

57-åringen er kjent fra en rekke norske filmer og teateroppsetninger, og er for tiden også aktuell med TV 2-krimserien «Det tredje øyet». Men nå har han som mål å også nå utenfor landets grenser. Han har et prosjekt på gang for å komme med i en Hollywood-film. 

– Prosjektet mitt går sakte, nå har jeg snart fått grått nisseskjegg og greier. Men ett og et halvt år til gir jeg det, så skal jeg få laget noe morsomt der borte, sier Gimle da TV 2 møter han på «Doktor Proktor» sin pressedag.

– Er du over 30, sliter du

Han er redd han begynner å bli for gammel og at skjegget blir for grått.

– De er opptatt av unge mennesker. De fortalte meg at hvis du er over 30, så sliter du. Du må begynne tidlig. Men jeg skal lure meg inn bakveien, for jeg kjenner noen som skal lage film. Plutselig er jeg med, jeg merker at det nærmer seg! sier Gimle.

ROLLE I DOKTOR PROKTOR: Dette bildet fra filmen viser Ingar Helge Gimle i rollen som kommandant.
ROLLE I DOKTOR PROKTOR: Dette bildet fra filmen viser Ingar Helge Gimle i rollen som kommandant.
I «DET TREDJE ØYET»: Ingar Helge Gimle i rollen som etterforsker i TV 2s nye krimserie.
I «DET TREDJE ØYET»: Ingar Helge Gimle i rollen som etterforsker i TV 2s nye krimserie.

– Jeg skal ha en skurkerolle i bakgrunnen. Enten en sånn norsk vikingskurk som sitter på en trone i bakgrunnen, eller noe lignende. Bare noe smått, ingen svære greier. Så får jeg min uke i Hollywood jeg også. Et par uker på beach'en, sier han med et smil.

Har fått en drømmerolle allerede

Men Ingar Helge Gimle må ikke helt til Hollywood for å finne drømmerollen. En av drømmerollene har han allerede fått – som den vasete og strenge kommandanten i «Doktor Proktors Prompepulver». 

– Endelig får jeg en rolle der jeg kan ha det litt gøy. Nå kan jeg prøve ut alt det jeg ikke fikk til da jeg var i militæret som 20-åring. Sånne tegneseriefigurer er det vi skuespillere ofte drømmer om å få spille, sier Gimle.

– Jeg måtte lære meg å pusse en pistol, det hadde jeg ikke gjort siden jeg var i militæret. Og så måtte jeg øve på å snu om og høyre om og det der. Jeg har sett sånne typer før, så jeg bare tok fram noen jeg kjente og etterlignet det, forteller han. 

Filmen, som også har med kjente skuespillere som Kristoffer Joner, Atle Antonsen, Linn Skåber og Marian Saastad Ottesen, har kinopremiere på fredag.