ULIKE PLANER: Kjetil Rekdal kommer ikke til å hente flere spillere til Vålerenga i dette overgangsvinduet. Jan Jönsson skal på sin side ha inn to nye spillere. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ULIKE PLANER: Kjetil Rekdal kommer ikke til å hente flere spillere til Vålerenga i dette overgangsvinduet. Jan Jönsson skal på sin side ha inn to nye spillere. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Dette er shoppingplanene til Tippeliga-klubbene

AaFK og Stabæk jakter klassespiss. AaFK har pengene. Stabæk har Bob Bradley.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tippeliga-stallene begynner å kompletteres, men fremdeles er det rikelig med tid til å forsterke før overgangsvinduet stenger 31. mars.

Mens noen av klubbene har gjort seg helt ferdig med vinterhandelen, er andre fremdeles på intens spillerjakt.

MÅ ERSTATTES: Han kostet mye, men ble solgt for enda mer. Nå skal Abderrazzaq Hamed-Allah erstattes. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MÅ ERSTATTES: Han kostet mye, men ble solgt for enda mer. Nå skal Abderrazzaq Hamed-Allah erstattes. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

AaFK fikk 34 millioner norske kroner for sin toppscorer Abderrazzaq Hamed-Allah. Det betyr at sunnmøringene har handlekurven klar i jakten på en ny storfisk frem mot seriestart.

– Vi ønsker både en defensiv spiller og en offensiv spiller. Vi vil ha en erstatter for Hamed-Allah, men det kan også hende at vi lander på en vingtype, forteller AaFKs daglige leder Henrik Hoff - i visshet om at klubben allerede har Leke James som et ubestridt førstevalg på topp.

AaFKs investorer bidro sterkt til kjøpet av den marokkanske storscoreren. Men akkurat som ved Anders Lindegaards tilfelle, fikk både investorene og klubben mangedoblet innkjøpsprisen ved salget.

Sjekk Tippeliga-klubbenes shoppingplaner nederst i artikkelen

– Leter over hele verden

Derfor skal lysten på nye investeringer i Ålesund være stor.

– Vi leter i alle deler av verden etter en best mulig spiller. Speider Harald Aabrekk og trenerne har god oversikt over markedet. Vi har midler tilgjengelig og kan fint akseptere å betale en overgangssum. Men vi går ikke ut med noe tall på hvor mye vi kan betale, sier Hoff.

Han priser seg lykkelig for suksessen på overgangsfronten.

– Slike salg danner et fundament for videre satsing, det er hyggelig for investorene, og det øker sjansene for at de vil investere på nytt. Det er også positivt for klubbens attraktivitet, mener Hoff.

ATTRAKTIV: Stabæks nye trener Bob Bradley har et stort navn internasjonalt og har stor tiltrekningskraft på spillerne. Foto: AP Photo/Ahmed Gomaa
ATTRAKTIV: Stabæks nye trener Bob Bradley har et stort navn internasjonalt og har stor tiltrekningskraft på spillerne. Foto: AP Photo/Ahmed Gomaa

– Et viktig argument for at Hamed-Allah kom til oss, var at AaFK skulle være en klubb hvor han kunne utvikle seg og ta steget videre til en større klubb. Nettopp det skjedde.

Tippeligaen: Her er full terminliste og de første tv-kampene

Amerikanske spillere drømmer om Stabæk

I Stabæk er også optimismen stor i jakten på en ny klassespiss.

Bob Bradley har satt en ny standard og etablert et nytt regime i den nyopprykkede klubben. Trenerprofilens inntreden har gjort Stabæk til en betraktelig mer attraktiv klubb.

– Definitivt. Vi drar stor nytte av hans nettverk. Bob har et fantastisk navn i USA, og det er veldig mange profilerte spillere derfra som ønsker seg til Stabæk. Det er en veldig artig situasjon for oss, forteller sportslig administrativ leder i Stabæk, Inge André Olsen

Nykommer Michael Stephens har hele 94 kamper for profilerte Los Angeles Galaxy. Det hindret ham likevel ikke i å slå på tråden til lille Stabæk for å arrangere et prøvespill.

– Vi merker virkelig at vi har Tippeligaens mest profilerte trener. Han er altfor god for norsk fotball og er definitivt årets signering i Tippeligaen. Den som sier noe annet, tar feil, er Olsens klare mening.

Stabæk bestemte seg for å droppe Torstein Helstad som sin nye spiss. Listen legges høyt.

– Vi vil ha en klassespiss som kan gi unge Franck Boli avlastning. Vi søker etter en type som både kan fungere alene på topp, men også i en duo. Spissen skal være atletisk og mobil. Han skal være en type som både kan gå i bakrom, men som også er god feilvendt, beskriver Stabæk-lederen. 

Hvilken spiller ønsker du til din klubb? Diskuter i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

Dette er Tippeliga-klubbenes shoppingplaner:

Bodø/Glimt

– Vi jakter en offensiv spiller, helst en spiss. Vi leter overalt i verden. Vi har gode spisser fra før av og ser etter en utfordrer med stort potensial. Det kan godt være en utviklingsspiller, forteller direktør Bjørn Tore Hansen.

Brann 

– Vi har ikke planer om å gjøre noe mer på spillerfronten. Så lenge ingen forsvinner ut, kommer det ingen nye inn. Det er ingen konkret interesse rundt noen av spillerne våre. Vi er fornøyde med den stallen vi har nå, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen

Haugesund

– Det kan skje endringer i spillerstallen vår frem mot seriestart. Noen kan forsvinne, noen kan bli hentet inn. Vi er i utgangspunktet fornøyde med det vi har, men hvis det dukker opp noe interessant, kan det skje ting. Men det skal litt til for at det blir store forandringer i spillerstallen, sier sportssjef Asbjørn Helgeland.

– Vi har allerede mange utlendinger, så det er eventuelt norske spillere vi ønsker. Økonomien i klubben er bra, men det ligger ikke i klubbens natur å betale i dyre dommer for én spiller.

Lillestrøm

– Stallen er sannsynligvis komplett, men det er et par uker igjen av vinduet, så man kan ikke garantere noe i denne bransjen. Kommer det en spiller inn, kommer det til å være en spiss, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann. 

Molde

– Vi utelukker ingenting, hverken ut av eller inn til klubben. Vi ønsker ikke å kommentere posisjoner. Spillerlogistikk pågår hele tiden og vi er alltid ute etter å heve kvaliteten på vår spillerstall hvis de riktige casene er mulig å løse innenfor de rammene vi har, svarer trener Tor Ole Skullerud.

Odd

– Vi jobber med å signere Jan Gunnar Solli. Det som gjenstår er det økonomiske spørsmålet. Når vi eventuelt er i mål, er vanskelig å si, forteller daglig leder Einar Håndlykken.

– Utover det har vi ikke store planer om å hente flere spillere. Det er interesse rundt Emil Jonassen, men det er ikke sikkert at vi henter en erstatter selv om han skulle forsvinne.

Sandnes Ulf

– Vi har ingen planer om å gjøres noe før overgangsvinduet stenger. Eneste forbehold er at hvis noe skulle forsvinne ut, vil vi erstatte dem, sier daglig leder Tom Rune Espedal

Sarpsborg 08

– Vi jobber med å få inn én eller to spillere, men det er ikke veldig sannsynlig. I så fall er det snakk om en forsvarsspiller og en offensiv spiller, forteller sportslig leder Thomas Berntsen.

– Vi har mange attraktive spillere, men er ikke tvunget til å selge, selv om vi er en selgende klubb.

Sogndal

– Vi er stort sett i mål med stallen vår nå. Det er mulig vi gjør noe i frontleddet, men det er foreløpig litt usikkert. Om vi skal erstatte Malick Mane? Vi får se, forteller sportslig leder Håvard Flo.

Stabæk

– Vi er på jakt etter en klassespiss som kan gi unge Franck Boli avlastning. Vi søker etter en type som både kan fungere alene på topp, men også i en duo. Spissen skal være atletisk og mobil, en type som både kan gå i bakrom, men også være god feilvendt. Torstein Helstad er ikke lenger aktuell. Spissen skal være så god som mulig og så billig som mulig, sier sportslig administrativ leder Inge André Olsen.

Start

– Vi er fornøyd med de to siste kjøpene og føler at vi nå er i mål med vinterhandelen, forteller sportslig administrativ leder Rune Jacobsen.

NY HAMED-ALLAH: AaFK-speider Harald Aabrekk fant klassespissen AaFK så lenge ønsket i Abderrazzaq Hamed-Allah. Nå må han finne den
NY HAMED-ALLAH: AaFK-speider Harald Aabrekk fant klassespissen AaFK så lenge ønsket i Abderrazzaq Hamed-Allah. Nå må han finne den "nye Hamed-Allah". Foto: Birte Ulveseth / SCANPIX

Strømsgodset

– Vi vil ikke spekulere om spillerlogistikk i media, men uttaler oss når konkrete ting eventuelt er på plass, sier daglig leder Erik Espeseth.

Viking

– Vi har ikke bestemt oss for om vi skal hente inn flere spillere ennå. Vi ser i utgangspunktet etter en offensiv spiller, men det er høyst usikkert om det skjer noe. Det jeg kan si er at ingen spillere skal ut fra klubben i hvert fall, sier direktør Arne Larsen Økland.

Vålerenga

– I utgangspunktet kjører vi på med den stallen vi har. Vi har ingen planer om å hente flere spillere, så sant ikke noen skulle forsvinne fra klubben. Det er ikke noe konkret på gang, men man vet jo aldri hva som skjer, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes.

Aalesund

– Vi jakter en defensiv spiller og en offensiv spiller. Vi ønsker en erstatter for Hamed-Allah, men det kan også hende at vi lander på en vingtype, sier daglig leder Henrik Hoff.

– Vi leter i alle deler av verden etter en best mulig spiller. Speider Harald Aabrekk og trenerne har god oversikt over markedet. Det er et veldig sterkt ønske at vi får disse spillerne på plass før overgangsvinduet stenger. 

Rosenborg ikke svart på TV 2s henvendelser.