Gikk til feil garderobe, så scoret Sigurdarson mot gamleklubben

Bjørn Bergmann Sigurdarson utlignet for Molde i 1-1-kampen mot Lillestrøm. Samtidig jakter moldenserne Tromsøs Thomas Kind Bendiksen.

Lillestrøm (TV 2): Det var ikke veldig mye som minnet om at Tippeligaen 2014 bare er to uker da Lillestrøm ønsket Molde velkommen til en heller laber 1-1-forestilling foran 690 tilskuere i LSK-hallen fredag ettermiddag.

Lagene eide hver sin omgang, og vertene tok ledelsen etter et drøyt kvarter, da Joakim Osvold spilte fri Pálmi Rafn Pálmason som elegant vippet inn åpningsmålet over landslagskeeper Ørjan Nyland.

Se kampsammendrag i videovinduet over!

 

Takk for sist!
Mot slutten av første omgang tok Molde mer og mer over, en dominans som fortsatte etter pause, og da Frode Kippe ga bort ballen til Molde-nykommer Harmeet Singh kvarteret før slutt var den fortjente utligningen et faktum. Singh trillet ballen ut til en umarket Bjørn Bergmann Sigurdarson som kontant satte inn 1-1 bak Arnold Origi i LSK-buret.

- Det var veldig morsomt å være tilbake, selv om det er med feil lag. Eller, det er riktig lag, men det føles ut som jeg skal være med de gule. Men så scorer jeg mål og da var jeg ikke sikker på hva jeg skulle gjøre, forklarer Sigurdarson til TV 2 etter kampen.

Islendingen valgte å ikke feire scoringen sin, i hans første gjensyn med Romerike, etter overgangen til Wolverhampton sommeren 2012. 23-åringen er nå på utlån til Molde.

- Det var veldig rart å være tilbake, forteller han.

- Før kampen så fulgte jeg etter de gule spillerne på vei mot hjemmegarderoben, og så ser jeg de blå på motsatt side og forstod da at jeg var på vei feil vei, ler islendingen.

- Jævlig....
Oppholdet i Wolves ble ikke slik Sigurdarson hadde håpet, og etter halvannet år med lite spill og mange skader, håper han å få fotballkarrieren på rett kjøl i Molde.

- Første omgang spiller vi dårlig, mens i andre viser vi at vi kan spille ball. Jeg har ikke spilt så mye det siste året, men har fått fire treningskamper og tror det blir bra. Jeg har spilt sammen med Fredrik (Gulbrandsen, red.anm) før og vi har vist at vi kan spille sammen, mener han.

Etter oppgjøret hilser han på gamle kjente og deler villig ut varme klemmer - deriblant til kompis Pálmi Rafn Pálmason.

- Ja, han fikk seg en scoring. Det er jævlig... Eller, bra for han, men ikke bra for oss, ler han Pálmason.

Nestenkollaps
Islendingen er ikke bekymret over at Lillestrøm opplevde en nestenkollaps etter pause.

- Første omgang var ganske bra, mens andre er tungt og vi blir løpende mye etter.

- Hvorfor ble det sånn?

- Vi møter et godt Molde-lag som presser oss høyt oppe i banen og vi får ikke i gang vårt eget spill, det var ikke bra

- Bekymrer det?

- Nei, det bekymrer meg ikke. Vi spiller 1-1 mot et godt lag, vi er ganske tette bakover selv om vi blir løpende mye uten ball.

- Skulle gjerne hatt Sigurdarson
Lillestrøm-trener Magnus Haglund ble stående lenge og diskutere kampforløpet med sportssjef Torgeir Bjarmann, og var mellomfornøyd etter uavgjortresultatet.

- Jeg syns vi så veldig gode ut de første 30-35 minuttene, også klarer vi ikke å presse dem så bra etter pause. Vi burde scoret flere mål da vi hadde overtaket og kanskje drept kampen, sier han til TV 2.

Kanarifuglene har slitt med skadetrøbbel i oppkjøringen, men fredag ettermiddag fikk både Petter Vaagan Moen og Magnar Ødegaard etterlengtede minutter på gress, Erik Mjelde var tilbake etter sykdom og Joakim Osvold fikk 75 minutter på topp.

- Helst ville jeg hadde hatt alle klare hele med hele veien, men dette er den treningskampen vi har hatt flest spillere klare, så det var positivt.

Klubben har vært på spissjakt i vinter, og hatt flere på prøvespill som ikke har fått tilbud om kontrakt, men nå ser det ut til at svensken går serieåpningen borte mot Haugesund i møte uten en forsterkning i det fremste leddet.

- Joakim spilte en god kamp, jobba hardt, tok bakrom og var involvert i et par sjanser. I tillegg har vi Erling Knudtzon i bakhånd som nærmer seg spill og Moryké Fofana, så det er ikke sikkert at det kommer inn noen nye angrepsspillere før seriestart, sier Haglund.

Han skulle gjerne hatt Moldes innlånte islending der framme.

- Han er en fantastisk spiller, ingen tvil om det. I dag gjør han en fantastisk scoring og han er veldig bra på dette nivået, så absolutt, skryter Haglund av Sigurdarson.

Molde jakter Kind Bendiksen
For Molde løp Fredrik Gulbrandsen villig vekk foran gamle "venner" i Kanarifansen, mens Tommy Høiland kom inn som innbytter som makker til Sigurdarson.

- Vi ser klart hvilket lag som er best utpå der etter pause, vi har ballen på deres halvdel hele omgangen.

- Hvordan går det med samarbeidet med Bjørn?

- Vi er ikke helt der enda, men nå har vi fått tre-fire kamper sammen og det kommer seg. Vi må bare jobbe videre, sier han.

Det er 14 dager til seriestart i den TV 2 Zebra-sendte kampen mot Vålerenga.

Før den tid kan det hende Molde har fått på plass en forsterkning på topp. iTromsø.no skriver i kveld at Tromsø har avslått et bud fra MFK på spissen.

- TIL informerte meg om at det var kommet et bud fra Molde, og at de takket nei til det, sier Kind Bendiksen til iTromsø.no. 

Interessen er ikke ny, allerede i fjor sommer skrev TV 2 at daværende Molde-manager Ole Gunnar Solskjær var interessert i å hente Tromsøs kaptein.