PÅGREPET: Den norske direktøren Martin Waage ble pågrepet i Allicante. Italienske myndigheter beskriver selskapet hans ABP World Group som «leiesoldater», noe Waage selv benekter. FOTO: NOVEMBERFILM.
PÅGREPET: Den norske direktøren Martin Waage ble pågrepet i Allicante. Italienske myndigheter beskriver selskapet hans ABP World Group som «leiesoldater», noe Waage selv benekter. FOTO: NOVEMBERFILM.

Norsk direktør pågrepet i Spania

Martin Waage er etterlyst i Italia i forbindelse med hjemhentingsaksjon av bortførte barn. 

Martin Waage, direktør i sikkerhetsselskapet ABP World Group som spesialiserer seg i å finne og hente bortførte barn, er pågrepet i Spania. 

Det bekrefter Waages norske advokat, Are Aurlien ovenfor TV 2 fredag kveld. 

– Jeg snakket med Waage i går i forkant av pågripelsen, sier Aurlien til TV 2. Pågripelsen skal ha skjedd i nærheten av Alicante, og foregått uten dramatikk. 

TV 2 vet at Waage har adresse i den spanske feriebyen. 

Aurlien sier at han ikke har sett noe skriftlig dokumentasjon i saken, og vil derfor ikke si noe konkret om siktelsen mot sin klient. 

– Vi er kjent med at han er pågrepet i en sak som har utgangspunkt i en hjemhentingsaksjon og en utleveringsbegjæring fra Italia, sier Aurlien til TV 2. 

Waage har vært etterlyst av italienske myndigheter siden høsten 2013.. 

Selskapet ABP World Group jobber verden over med å hente tilbake bortførte barn. 

– Gjennom sitt selskap driver han med hjemhenting av bortførte barn. På generelt grunnlag, så er det åpenbart at det vil være uenighet mellom partene om hvem som har retten til barna, sier Aurlien til TV 2. 

– Leiesoldater

I oktober i fjor, ble tre italienere og en ukrainsk kvinne pågrepet i Italia. Politiet utstedte også arrestordre på to nordmenn og en svenske tilknyttet ABP World Group

Etter pågripelsene, avkreftet Waage at de fire som ble pågrepet var en del av selskapet. 

Italiensk politi opplyste høsten 2013 at  en aksjon ledet av det norske selskapet fant sted i oktober 2012, da ABP World Group skal ha hentet et barn i Tunisia og smuglet ham tilbake til Norge via Palermo på Sicilia.

En annen aksjon, i november 2012, skal ha blitt avbrutt av politiet i Italia. I en uttalelske fra det italienske politiet, ble Waages selskap beskrevet som bevæpnede leiesoldater som kidnappet barn i saker der det var strid om foreldreretten. 

– Barnas liv har vært i fare, uttalte italiensk politi i fjor høst. 

– Overdrevet

Da saken ble kjent i 2013, uttalte Waage til TV 2 at saken ble svært overdrevet av italienske og tunisiske myndigheter.

– Dette er en storm i et vannglass som er regissert fra tunisiske myndigheter. Plutselig starter heksejakt over ett år etter etter at vi har hatt folk på bakken i Palermo. Dette lukter arrangert lang vei. Italiensk politi blir brukt som nyttige idioter, uttalte Martin Waage til TV 2. 

Da saken ble kjent 2013, meldte Waage seg for norske myndigheter. 

 

Saken oppdateres!