Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Vinneren, Sigrid Ekran, er ikke bare hundekjører, hun også en eventyrer og har deltatt i flere polarekspedisjoner. Foto: Steinar Vik.
Vinneren, Sigrid Ekran, er ikke bare hundekjører, hun også en eventyrer og har deltatt i flere polarekspedisjoner. Foto: Steinar Vik.

Jublende kom Sigrid Ekran og hennes sju hunder inn på førsteplass klokken 08.31 fredag morgen. Eks-narkomane Ronny Frydenlund som vi ble kjent med i TV 2-serien «Vårt lille land» kom på tredjeplass.

Vanskelige værforhold

Det 1000 kilometer løype ble gjennomført i ekstremvær, piskende vind, snøfokk, regn og vanskelige forhold over fem dager.

I fjor kom Ronny inn til fjerdeplass, og målet i år var å vinne løpet. Han holdt farten oppe lenge, Men på vei opp Tanaelva til Karasjok natt til torsdag, måtte han se både Sigrid Ekran og Birgitte Næss Wærner dra i fra seg med betydelig bedre fart i spannene. 

Ronny var favoritt i årets løp, men er lykkelig over å ha fullført på pallplass.

Gir hundene æren

– Det er bikkjene sin ære at det har gått så bra, sier Ronny til TV 2 etter løpet.

Ronny Frydenlund underveis i årets Finnmarksløp. Foto: Steinar Vik
Ronny Frydenlund underveis i årets Finnmarksløp. Foto: Steinar Vik

Ronny slet med rus i sitt tidligere liv. Han møtte kona Liliane (41), og jobbet knallhardt for å få en ny framtid, og han mener satsingen på hundekjøringen har hjulpet ham med det. Sammen med kona er de lykkelig over å ha lykkes. 

Se historien om Ronny nederst i saken!

Hans gode hundehold har hjulpet ham fram til å bli en av Norges beste hundekjørere.

– Jeg er helt utslitt jeg nå, sier han til TV 2 etter fullført løp. Han er overveldet over mottakelsen i målområdet.

Nytt liv

Ronny, Liliane og datteren Thea (9) tre deler lidenskapen til hunder, og fra 2003 har Ronny vært en aktiv hundekjører. Han legger ikke skjul på at interessen har hjulpet ham å holde seg rusfri. 

Årets løp ble i starten preget av stormen «Jorun». Så kom mildvær, regn, vind og andre vanskelige kjøreforhold.

<span data-lab-color="txt-red" class="txt-red" id="ext-gen1414">VIDEO: </span>Eks-narkomane Ronny har jobbet knallhardt for Finnmarksløpet