GLAD GUTT: Robin van Persie etter å ha scoret for Manchester United tidligere i sesongen.
GLAD GUTT: Robin van Persie etter å ha scoret for Manchester United tidligere i sesongen.

Van Persie vil bli i Manchester United ut karrièren

– Jeg er veldig fornøyd med lagkameratene mine, manageren min og hans støtteapparat.

Det har stormet rundt Robin van Persie den siste tiden.

Etter at den engelske storklubben tapte 0-2 borte mot Olympiakos i første kamp av Mesterligaens åttedelsfinale tilsynelatende slaktet den nederlandske stjernespissen lagkameratene sine.

– Det var ganske vanskelig, for lagkameratene mine er ofte i rommene jeg ønsker å spille. Derfor måtte jeg endre taktikken min. Dessverre er de ofte i rommene mine, sa han etter den kampen.

Etter uttalelsen oppstod ryktene om at van Persie ønsket seg bort fra Manchester United og tilbake til Arsenal. Det ble påstått at han ikke gikk overens med David Moyes og lagkameratene.

Spisskollega Javier Hernandez' Instagram-bilde med teksten «Uten lagkameratene er du ingenting i fotball» ble brukt som et eksempel på riften. 

Går ut mot media

Nå benekter imidlertid van Persie at han er misfornøyd i Manchester United, og hevder det meste er oppspinn.

– Sannheten er at jeg er veldig fornøyd i klubben. Jeg signert for fire år og jeg vil være glad for å bli enda lenger. Det er hvordan jeg kjenner det, men det er ikke alltid slik det har blitt fremstilt i media, sier 30-åringen ifølge Manchester Evening News.

– Jeg er veldig fornøyd med lagkameratene mine, manageren min og støtteapparatet hans.

Nederlenderen hevder han har ingenting imot å bli vurdert for ting han gjør på banen, verken når det kommer til prestasjoner eller en takling som er for sen, men han refser media for det de skriver om hans meninger.

– Det går for langt når folk påstår, blant annet, at jeg jobber dårlig med manageren. Det er ikke sant i det hele tatt, sier van Persie.

Tror Moyes' vil snu skuta

Etter overgangen fra Arsenal vant spissen ligatittelen i sin første sesong med Manchester United. 

Sir Alex Ferguson ble erstattet av David Moyes, og resultatene har foreløpig uteblitt for den seiersvante klubben som ligger på sjetteplass i Premier League, og har et fjell å bestige for å avansere til kvartfinalen i Mesterligaen.

31-åringen er sikker på at Moyes er mannen til å snu det hele.

– Øktene vi har på treningsbanen er fantastisk og jeg lærer mye fra dem hver dag. Jeg har vært en profesjonell fotballspiller i 12 år, og det er ingen tvil om at jeg har lært nye ting og utvikler meg under David Moyes.

– Alle Moyes' økter og tingene han sier er i lagmøtene er spot-on. Jeg nyter å jobbe under ham og jeg er helt sikker på at ting vil ta seg opp og at vi vil snu det hele.

Et godt sted å starte vil nok være hjemme mot høytflyvende Liverpool i søndagens storkamp.

Se kampen på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no søndag kl. 14.30.