Håndballstjerne fikk bare to kamper for nedskalling

– Det er en skandale. Rett og slett hjelpeløst, sier TV 2-ekspert.

Milena Knezevics springskalle mot Anita Görbicz i sluttminuttene av Mesterliga-oppgjøret mellom Györ og Buducnost har vakt oppsikt.

Kanskje ennå mer oppsiktsvekkende er det Europeiske Håndballforbundets (EHF) avgjørelse om å kun ilegge Knezevic en to kamper lang karantene for hendelsen.

Karantenen gjelder for alle kontinentale turneringer, skriver EHF i en pressemelding.

Raser mot straffen

Den milde straffen overrasker ekspertene.

– Det er en skandale. Rett og slett hjelpeløst, tordner TV 2s håndballekspert Bent Svele.

– Det er en altfor mild straff, spesielt siden bevissituasjonen er så klar, istemmer TV 2s håndballekspert Randi Gustad.

– Det burde vært minimum fire kamper. I og med at det forelå en full erkjennelse og man har gode videobilder, så burde EHF statuert et eksempel ut av saken. Det er rett og slett skuffende med bare to kamper.

Straffen betyr at Knezevic bare går glipp av en av semifinalene i Final Four-turneringen og vil få anledning til å spille en Mesterliga-finale denne sesongen.

– Det burde hun aldri fått gjøre, sesongen burde vært over. Hun burde bli ilagt flere kampers karantene enn det også, men minst ut denne sesongen. De behandler det som om det er en bagatell, sier Bent Svele.

– Hva tror du er grunnen til at straffen ble så lav?

– Jeg vet ikke om det er feighet eller hva det er som gjør det. Har man et regelverk så får man bruke det regelverket.

Gustad er advokat av yrke og har sett nærmere på regelverket til EHF. Der er det klare muligheter for å ilegge Knezevic en større straff.

– Hadde det skjedd i vaffelkøen på sidelinjen så hadde det blitt ubetinget fengsel, sier Gustad.

Larvik reagerer

Også flere personer i Håndball-Norge reagerer sterkt på avgjørelsen.

– Full skandale fra EHF. Milena Knezevitc får to kampers karantene for å skalle ned motspiller. Luis Suarez skulle vært håndballspiller! skriver klubbdirektør i Larvik Bjørn-Gunnar Hansen på sin Twitter-konto.

Han får støtte av trener i samme klubb Tor Odvar Moen.

– To kampers karantene for Knezevic??? Skandale! EHF har overgått seg selv denne gangen. Hvor er denne sporten på vei? skriver han.

Tidligere i uken fikk fotball-manageren Alan Pardew sju kampers utestengelse etter å ha skalett til en motspiller på en langt mindre aggressiv måte.

Ba om unnskyldning

Montenegrineren har selv innsett at hun har tabbet seg ut, og la tidligere i uken ut en unnskyldning på sin egen Facebook-side.

– Kjære Anita. Jeg vil beklage for min utilgivelige oppførsel i søndagens kamp overfor deg personlig, klubben min, som jeg elsker og respekterer mer en noe annet, og til publikum. Dessverre har oppførselen min ikke bare gått utover meg, men også mange mennesker som jeg har stor respekt for, også deg, skrev Knezevic.

– Jeg er fullt klar over det jeg gjorde ikke er akseptabelt. Men jeg ber deg om å ta imot unnskyldningen min og se det som et tegn på at jeg oppriktig angrer.

Tyske Torsten Jansen fikk ti kampers karantene og 15 000 euro i bot etter en lignende springskalle mot Ivan Nincevic i Bundesliga. Men straffen var begrenset til maksimalt to måneder, så siden episoden skjedde helt på tampen av sesongen, måtte Jansen bare stå over to kamper.