Sherwood mektig irritert på Benfica-treneren

Jorge Jesus viste tre fingre til Tim Sherwood da Luisao satte inn 3-1.

Tottenham-Benfica 1-3

Tottenham-manager Tim Sherwood satte lite pris på Benfica-trener Jorge Jesus' hovering etter at Luisão hamret inn spikeren i London-lagets kiste med seks minutter igjen å spille.

Jesus viftet med tre fingre i retning Sherwood. Deretter vinket han farvel til Tottenham-manageren. Nå må det et lite mirakel til for at Spurs skal gå videre i Europa-ligaen. 

I etterkant av fingerepisoden gikk Sherwood bort til Benfica-manageren, tydelig animert av situasjonen, uten at det ble noe mer ut av det hele.

– Jeg synes laget hans var veldig bra, og viste stor klasse. Det er synd at manageren deres ikke gjorde det, sier Sherwood etter kampen ifølge the Mirror.

– Å vinke farvel slik som han gjorde? Det mangler klasse. Hvorfor vil noen gjøre det? Han har et godt lag, selvfølgelig, men ikke noe for meg. Jeg har ingen intensjon om å snakke med han.

– Det er hans problem om han følte det var manglende respekt, sa Jesus, som avfeide det hele som en kort samtale.

ULIK OPPFATNING: Tim Sherwood og Jorge Jesus i en disputt på sidelinjen. FOTO: AFP PHOTO / GLYN KIRK
ULIK OPPFATNING: Tim Sherwood og Jorge Jesus i en disputt på sidelinjen. FOTO: AFP PHOTO / GLYN KIRK

– Det var ingenting spesielt.

Det var imidlertid liten tvil om at Jesus var mannen som kunne skryte mest av mannskapet sitt etter kampen, for det var en fortjent borteseier på White Hart Lane. Sherwood har akkurat en uke på å gjøre vin av vann med Tottenham-laget. For havner Tottenham utenfor topp fire i Premier League og ryker ut av Europaligaen, blir Sherwood trolig korsfestet før Spurs-spillerne er tilbake fra ferie. Med flere svake resultater i ukene som kommer kan Sherwood fort ha spist sitt siste måltid som Tottenham-manager lenge før den tid.    

GLEDE: Valencias Jeremy Mathieu, Philippe Senderos og Javier Fuego feirer Valencias tredje mål.  FOTO: AP Photo/Valentina Petrova
GLEDE: Valencias Jeremy Mathieu, Philippe Senderos og Javier Fuego feirer Valencias tredje mål.  FOTO: AP Photo/Valentina Petrova

Tottenham startet kampen best, men etter Rodrigos 1-0-scoring halvtimen ut i kampen hadde gjestene kontroll på det hele.

Luisão scoret det første av sine to mål etter en time, og selv om Christian Eriksen reduserte med et fantastisk frispark var portugiserne førende kampen ut.

Med tomålsseier på bortebane ligger Benfica meget godt an til avansement før returoppgjøret i åttedelsfinalen på Estadio da Luz.

Valencia mot kvartfinale

Med 3-0 over Ludogorets Razgrad på bortebane tok Valencia et langt steg mot europaligaens kvartfinale torsdag kveld.

Trolig blir det stopp i åttedelsfinalen for europaligaens overraskelseslag. Ludogorets slo Lazio i forrige runde, men mot Valencia ble det langt tøffere.

Spanjolene fikk en kanonstart da Antonio Barragán hamret inn 1-0 allerede etter fire minutter. Men deretter fikk vertene en gylden mulighet. Seydou Keita la Roman Bezjak i bakken i eget felt, og ble straffet med rødt kort og straffespark imot.

Sjansen utnyttet Bezjak dårlig. Diego Alves reddet angriperens forsøk, og selv om Valencia var redusert til ti mann, klarte Ludogorets aldri å kjempe seg tilbake i kampen.

Federico Cartabia doblet ledelsen etter 32 minutter, mens midtstopper Philippe Senderos gjorde 3-0 fra et hjørnespark etter en knapp time.

De bulgarske vertene fikk Juninho Quixadá utvist drøye ti minutter før slutt. De får en meget vanskelig oppgave med å snu åttedelsfinalen i Valencia neste torsdag.

Greit utgangspunkt for Berisha

Valon Berisha og Salzburg har alle muligheter på hjemmebane etter det første oppgjøret mot Basel i europaligaens åttedelsfinale endte 0-0.

Berishas lag har hatt en imponerende ferd gjennom årets europaliga. Salzburg vant alle kampene i gruppespillet, og i forrige runde ble Ajax banket hele 6-1 sammenlagt.

Returkampen mot Basel på hjemmebane spilles neste torsdag.

(©NTB/TV 2 Sporten)