Stephen (29) fikk nytt ansikt med 3D-printer

Stephen Power knuste kroppen i en motorsykkelulykke. Nå har han fått et helt nytt ansikt, takket være en printer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stephen Power (29) ødela halve ansiktet i en motorsykkelulykke. Nå har han fått et helt nytt ansikt, takket være en printer.

 – Jeg ser mye bedre ut. Hatten av for dem som gjorde dette, sier Power til Sky News.

I ARBEID: Legene printet ut en 3D-kopi av Stephens ødelagte øyehule. Deretter printet de ut en erstatning i titan, som ble operert inn i beinvevet.
I ARBEID: Legene printet ut en 3D-kopi av Stephens ødelagte øyehule. Deretter printet de ut en erstatning i titan, som ble operert inn i beinvevet.

Det var i september 2012 at Stephen krasjet med motorsykkelen sin i byen Llantwit Major i Wales. Begge armene ble knust, og han brakk kjeven og fikk brudd i begge øyenhulene.

Se hvordan Stephen fikk ett nytt liv på grunn av den revolusjonerende teknikken øverst i saken!

Hele fire måneder var han innlagt på sykehus, og han forteller at ansiktet hans var såpass maltraktert etter ulykken, at han gjemte seg under en caps og bak solbriller.

Gjenskapte kjeve og øyehule

18 måneder etter ulykken har han kastet både caps og solbriller, takket være en avansert 3D-teknikk. Et legeteam ved sykehuset Morriston Hospital i byen Swanse tok røntgen av Stephens ansikt, og gjenskapte venstre kjeveben og øyehule med printeren.

Etter en åtte timer lang operasjon, følte Stephen seg som et nytt menneske.

– Jeg kan ikke beskrive hvor bra dette har gått, sier han til Sky News.

 Kirurg Adrian Sugar sier at den avanserte 3D-teknikken konstruerer kroppsdeler enda mer presist enn menneskehender. 

– Uten denne avanserte teknikken, må vi gjøre det helt på frihånd - man må faktisk bare gjette hvordan alt skal passe inn. Nå kan vi hjelpe pasientene ytterligere ved å være enda mer nøyaktige enn før, sier han.