Özil får hard medfart i britiske tabloidaviser

– Missing in action, skriver Daily Mail.

Et råsterkt Bayern München-lag tok seg videre til kvartfinale på bekostning av Arsenal i tirsdagens åttedelsfinale på Allianz Arena. 0-2-utgangspunktet fra Emirates gjorde at London-laget hadde et svært tøft utgangspunkt før møtet med det som kanskje er Europas beste lag for øyeblikket.

Det ble ikke lettere da Bastian Schweinsteiger satte inn 1-0 ti minutter etter pause. Riktignok utlignet Lukas Podolski, men mannskapet til Arsene Wenger maktet aldri å ryste det tyske storlaget.

En av dem som kritiseres etter Mesterliga-exiten er Mesut Özil. Tyskeren kom til Arsenal for rundt 400 millioner kroner i fjor sommer. Han ble en umiddelbar hit, men de siste månedene har Özil sett sliten ut.

Mot Bayern München ble Özil byttet ut ved pause, og engelske tabloidaviser er ikke nådig i sin karakteristikk av 25-åringens innsats, eller mangel på.

«Missing in action» er overskriften til Daily MailMirror topper med «Ozil and out».

FÅR KRITIKK: Mesut Özil.
FÅR KRITIKK: Mesut Özil.

Spesielt Daily Mails Neil Ashton går hardt ut mot Özil.

– Bortkommen og lat Özil kostet Arsenal 400 millioner kroner, men han er ikke verdt en dritt, skriver Ashton. 

Han påpeker at Özil bare hadde 21 ballberøringer i omgangen han spilte. Til sammenligning hadde Schweinsteiger 47, Arjen Robben 33 og Franck Ribery 33. 

Det er kanskje ikke så rart ballinnhavet tatt i betraktning, men Ashton gir seg ikke. 

– Dagene der han fløt rundt i Real Madrid-kamper er over. Nå ser han ut som en fortapt sjel, lat og uinteressert, skriver han.

Özils dag ble ikke bedre av at han pådro seg en skade i kampen. Det bekreftet Arsene Wenger etter Mesterliga-exiten. Nå venter minst et par uker på sidelinjen for en hamstring-skadet Özil.

– Han skal scannes på onsdag, bekrefter Wenger til BBC.

I skadeperioden kan han trøste seg med at han får støtte fra uventet hold. Sky-ekspert og tidligere Manchester United-forsvarer Gary Neville tar tyskeren i forsvar.

– Özil får mye tyn. Han har helt tydelig fått en nedtur de siste månedene, men selv med den prislappen kan det kan ta tid å bli vant med en ny liga, skriver Neville på Twitter.

Han mener det tette juleprogrammet må ta noe av skylden for Özils formsvikt. 

– Noen spillere klarer seg bedre enn andre når de er ute av form. Kroppsspråket til Özil forteller at han sliter og har det vanskelig mentalt. Men Arsenal er heldige som har Özil, og han vil komme sterkere tilbake. I tillegg vil han bli bedre om Arsenal får en spiss som løper i bakrom. Han trenger en bevegelig spiller foran seg for å utnytte styrkene sine, fortsetter Neville.

Helt krise har sesongen uansett ikke vært for Özil. Han står med pene åtte målgivende pasninger og fire mål på 22 Premier League-kamper for Arsenal.