Nordmennene sjanseløse i spurten

John Degenkolb var overlegen i formel 1-avslutningen i Paris-Nice.

Circuit de Nevers Magny-Cours/Bergen: Både Thor Hushovd og Alexander Kristoff var med i finalen på tirsdagens etappe av Paris-Nice. Men for andre dag på rad kom den norske duoen til kort på oppløpet.

Kristoff ble til slutt beste nordmann opp 6. plass, mens Hushovd tok 8. plassen.

Spurtet på Formel 1-bane

Vant gjorde tyske John Degenkolb, mens Matthew Goss og Jose Joaquin Rojas fylte de øvrige pallplassene. Degenkolbs imponerende kraftspurt sikret han også nok bonussekunder til å overta den gule ledertrøya fra Nacer Bouhanni. Giant-Shimano-rytteren leder nå med åtte sekunder til Bouhanni og tolv sekunder til Moreno Hofland.

Spurten gikk for øvrig inne på den tidligere formel 1-banen Circuit de Nevers Magny-Cours. Avslutningen var paddeflat, men likevel teknisk krevende med mange svinger inn mot mål.

Edvald Boasson Hagen gjorde en solid jobb som hjelperytter for Sky-kaptein Geraint Thomas mot slutten av etappen, og var forståelig nok ikke med da spurten gikk.

BLID: John Degenkolb kunne feire en overlegen seier. Foto: AFP PHOTO / BORIS HORVAT
BLID: John Degenkolb kunne feire en overlegen seier. Foto: AFP PHOTO / BORIS HORVAT

Opplendingen gikk i bakken under mandagens etappe og pådro seg solide smeller i både beinet og skulderen. Det hindret han heldigvis ikke underveis.

– Det gikk helt greit. Jeg kjente det, men det gikk greit, sier han til TV 2.

– Muligheter fremover

Nå håper Boasson Hagen å markere seg de neste dagene. Etter tre forholdsvis flate dager, fortsetter nemlig Paris-Nice med mer kuperte utfordringer på vei mot Sør-Frankrike.

– Det er absolutt muligheter for meg på enkeltetapper fremover. Men hovedmålet er å være der for Geraint mot slutten, sier han.

Rittet avsluttes søndag.